Blog
 • Main page
28
03
2023

Atlantis Tennis League – Round Robin Ladders for all tennis levels

                                                                                   

 

 

 

 

 

ATLANTIS Tennis League – Round Robin Ladders for all tennis levels 2023

 

Το ATLANTIS Tennis Club για άλλη μια χρονιά πρωτοπορεί και φέρνει στην Ελλάδα  σε συνεργασία με τo  Global  Tennis Network  εξειδικευμένο software για τη διοργάνωση ladder και την εύρεση παιχτών σε όλο το κόσμο.

 

Το ATLANTIS TENNIS LEAGUE είναι OPEN. Στα ladder του Αtlantis (Singles-Doubles-Mixed)  μπορούν να συμμετέχουν μέλη και μη μέλη του club. Με αυτή την επιλογή δίνουμε στους τενίστες από διαφορετικά club – περιοχές – χώρες  τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να συμμετέχουν σε βαθμολογούμενους αγώνες με αντιπάλους του  επιπέδου τους και να προσπαθήσουν να αναρριχηθούν στη κατάταξη των ladder του Atlantis Tennis Country Club. Επιπλέον ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε κλήρωση με δώρα συνολικής αξίας 1,000€ με βάση τους αγώνες που συμμετείχαν σε κάθε κατηγορία. 1 λαχνός=1 αγώνας.

 

 

 

Tα ladder του ATLANTIS TENNIS LEAGUE  διεξάγονται με το σύστημα round –robin. Σε μορφή πρωταθλήματος κάθε εβδομάδα οι παίχτες κάθε κατηγορίας θα παίζουν ένα αγώνα και θα παίρνουν βαθμούς με βάση τη νίκη στο ματς και τα σετ που κέρδισαν.

Κάθε παίχτης -τρια γίνεται μέλος του netwotk ATLANTIS TENNIS LEAGUE ΔΩΡΕΑΝ μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

 

https://www.globaltennisnetwork.com/network/register/3954-atlantistenniscountryclub

 

 

Όλα τα μέλη του ATLANTIS TENNIS LEAGUE θα έχουν τη δική τους βαθμολογία με βάση τα διεθνή πρότυπα (NTRP Rating Rules) από τα οποία θα  προκύπτει  η  βαθμολογία του κάθε παίχτη. Ο παίχτης-ρια κατά την εγγραφή του θα δηλώνει το USTA στο οποίο θεωρεί ότι βρίσκεται με βάση τα κριτήρια της NTRP που ακολουθούν:

 • 1,0 Just starting to play tennis
 • 1,5 Has limited experience and is still working primarily on getting the ball into play.
 • 2,0 Needs on-court experience. Has obvious stroke weaknesses but is familiar with basic positions for singles and doubles play.
 • 2,5 Learning to judge where the ball is going although court coverage is weak. Can sustain a short rally of slow pace with other players of the same ability.
 • 3,0 Fairly consistent when hitting medium-paced shots, but is not comfortable with all strokes and lacks execution when trying for directional control, depth or power. Most common doubles formation is one-up and one-back.
 • 3,5 Has achieved improved stroke dependability with directional control on moderate shots, but still lacks depth and variety. Starting to exhibit more aggressive net play, has improved court coverage and is developing teamwork in doubles.
 • 4,0 Has dependable strokes, including directional control and depth on both forehand and backhand sides on moderate shots, plus the ability to use lobs, overheads, approach shots and volleys with some success. Occasionally forces errors when serving and teamwork in doubles is evident. Rallies may be lost due to impatience.
 • 4,5 Starting to master the use of power and spins and beginning to handle pace, has sound footwork, can control depth of shots and is beginning to vary game plan according to opponents. Can hit first serves with power and accuracy and place the second serve. Tends to overhit on difficult shots. Aggressive net play is common in doubles.
 • 5,0 Has good shot anticipation and frequently has an outstanding shot or exceptional consistency around which a game may be structured. Can regularly hit winners or force errors off of short balls and can put away volleys, can successfully execute lobs, drop shots, half volleys and overhead smashes and has good depth and spin on most second serves.
 • 5,5 Has developed power and/or consistency as a major weapon. Can vary strategies and styles of play in a competitive situation and hit dependable shots in a stress situation.
 • 6,0 Has obtained a sectional and/or national ranking.
 • 6,5 Has extensive satellite tournament experience.
 • 7,0 Makes his living from tournament prize money.

 

H επιτροπή αγώνων έχει το δικαίωμα να αλλάξει το USTA του κάθε παίχτη σε περίπτωση που δεν έχει αποτυπωθεί σωστά με βάση τις ικανότητες του στο παιχνίδι.

 

Στο ATLANTIS TENNIS LEAGUE οι παίχτες επιλέγουν όσες κατηγορίες ladder επιθυμούν και όπου επιτρέπεται με βάση τη προσωπική βαθμολογία USTA’

 

Υπάρχουν 3 επίπεδα κατηγοριών :

 

 1. Advanced όπου απευθύνεται σε club players με USTA από 4.0-6.0
 2. Medium με βαθμολόγια USTA μέχρι 4.0 στα μονά.
 3. Rookies με βαθμολόγια USTA 0-3.0 στα μονά.

LADDER 2023-24

 • SINGLES

MEN ROOKIES                   WOMEN ROOKIES

MEN MEDIUM                    WOMEN MEDIUM

MEN ADVANCED

 

 • DOUBLES

MEN ROOKIES

MEN MEDIUM                    WOMEN MEDIUM

MEN ADVANCED

 

 

 • MIXED

ROOKIES – MEDIUM – ADVANCED

 

Κόστος ετήσιας εγγραφής στο ATLANTIS TENNIS LEAGUE εφάπαξ για συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες :   20€

 

Τα μέλη του club  χρεώνονται μόνο τα φώτα 2€/αγώνα, ενώ τα μη μέλη θα χρεώνονται το εκάστοτε guest ανάλογα με την ώρα διεξαγωγής του ματς ως εξής:

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΗ ΜΕΛΩΝ

 

                        ΗΜΕΡΑ                       ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ                     ΚΟΣΤΟΣ 

 ·         ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 16:00                        5€ / ΑΓΏΝΑ

·         ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16:30 – 20:00                      12€ / ΑΓΩΝΑ

·         ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21:00 – 21:30                      10€ / ΑΓΩΝΑ

·         ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ      08:00 – 11:00                      10€ / ΑΓΏΝΑ

·         ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ      11:30 – 20:30                       8€ / ΑΓΏΝΑ

 

·         ΦΩΤΑ ΧΡΕΩΣΗ 2€/ΑΓΩΝΑ

 

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ : 21/10/23

Δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από 28/3/23 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή στους ομίλους.

Οι παίχτες -τριες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εγγράφονται ηλεκτρονικά στα Ladder που διοργανώνει το Atlantis Country Club χρησιμοποιώντας το παρακάτω link:

 

https://www.globaltennisnetwork.com/network/register/3954-atlantis-tennis-country-club

 

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και την επιβεβαίωση του mail του γίνεται μέλος  στα ladder που διοργανώνει το ATLANTIS Tennis Country Club.  Τα μέλη της εφαρμογής μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επιλέγοντας το ladder που επιθυμούν μέσα από την εφαρμογή Global Tennis Network. Επίσης είναι διαθέσιμα για επιλογή σε ομάδες διπλών αγώνων από άλλα μέλη εφόσον δεν έχουν επιλέξει το δικό τους ταίρι.

 

LADDER Rules

 

 • Οι αγώνες διεξάγονται στα δύο νικηφόρα σεt (best of three sets) των 6 games (6-6 tie break των 7 πόντων) Σε περίπτωση ισοπαλίας 1-1 σετ διεξάγεται ένα super tie break των 10 πόντων. Ισχύουν κατά τα λοιπά όλοι οι κανόνες της ITF.
 • Oι αγώνες έχουν max διάρκεια 1,5 ώρα και εφόσον το ματς δεν έχει τελειώσει την προκαθορισμένη ώρα νικητής είναι αυτός που έχει πάρει τα περισσότερα games έως την λήξη της ώρας. Σε περίπτωση ισοπαλίας  των games, νικητής είναι αυτός που πήρε το πρώτο σετ. Στο match tie break ο κάθε πόντος θεωρείται game. Σε αυτή την περίπτωση το σκορ θα είναι 2-1. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι 2-0.
 • Ο νικητής –τες κάθε αγώνα παίρνουν ένα βαθμό για τη νίκη του αγώνα. Και οι δύο αντίπαλοι παίρνουν επιπλέον ένα βαθμό για κάθε κερδισμένο σετ.
 • Ελάχιστoς αριθμός παιχτών κάθε Ladder είναι 5. Μέγιστος αριθμός ανά όμιλο 10.  Σε περίπτωση μη επίτευξης του ελάχιστου αριθμού οι παίχτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε άλλη κατηγορία κατόπιν συννενόησης με τη διοργάνωση. Σε περίπτωση άνω των 15 συμμετοχών σε μία κατηγορία το πρωτάθλημα της κατηγορίας θα διεξάγεται σε 2 ή περισσότερους ομίλους οι οποίοι θα προκύψουν με κλήρωση. Για την ανάδειξη του νικητή θα διεξαχθούν play offs χιαστή μεταξύ των ομίλων.
 • Η κάθε αγωνιστική πρέπει να διεξάγεται εντός 10 ημερών.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης ματς την ίδια ημέρα από κάποιο παίχτη, το ματς κατακυρώνεται στον αντίπαλο με 2-0 και ο παίχτης που ακύρωσε τιμωρείται με -1 βαθμό στη βαθμολογία. Επίσης χρεώνεται το κόστος του γηπέδου που έχει κρατηθεί.
 • Tο σύστημα σας δίνει τη δυνατότητα να αποσυρθείτε προσωρινά (μέχρι 10 ημέρες) από το Ladder εφόσον έχετε πρόβλημα τραυματισμού κλπ.
 • Σε περίπτωση που ένας παίχτης δεν έχει κάνει αγώνα εντός 10 ημερών και δεν έχει δηλώσει τραυματισμό τιμωρείται στη βαθμολογία με -1 βαθμό. Σε περίπτωση μη συμμετοχής σε αγώνα ανω του ενός μήνα χωρίς να έχει δηλωθεί τραυματισμός η διοργάνωση εχει το δικαίωμα αποβολής του από το πρωτάθλημα.
 • Οι παίχτες ενημερώνονται για τις διαθέσιμες ώρες των αγωνιστικών με μορφή events που αναρτώνται στο σύστημα GLOBAL TENNIS NETWORK, και στέλνονται & στο mail που έχουν δηλώσει. Μέσα από το σύστημα μπορούν να δηλώσουν τη διαθεσιμότητα τους τις ημέρες και ώρες που είναι διαθέσιμοι κάθε εβδομάδα για την διεξαγωγή του αγώνα σε κάθε ladder που συμμετέχουν.
 • Η γραμματεία επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή του αγώνα κάνει τη κράτηση του γηπέδου η οποία αναρτάται στη συγκεκριμένη αγωνιστική όπου ενημερώνονται όλοι οι παίχτες.
 • Με σύμφωνη γνώμη των αντιπάλων τα παιχνίδια μπορεί να διεξάγονται και σε συνθετικό χλοοτάπητα.
 • Οι παίχτες πριν τον αγώνα τακτοποιούν τις οικονομικές υποχρεώσεις κάθε αγώνα σύμφωνα με τον ισχύον τιμοκατάλογο. Οι μπάλες του αγώνα επιμερίζονται σε κάθε συμμετέχοντα. Η διοργάνωση διαθέτει κουτί 3 μπάλες WILSON US OPEN (ή άλλη μάρκα που θα γνωστοποιηθεί, αν υπάρξει έλλειψη από την εταιρεία) για το παιχνίδι σε ειδική τιμή 5€. Με σύμφωνη γνώμη όλων των αντιπάλων μπορεί να χρησιμοποιηθούν άλλες  μπάλες.
 • Ο νικητής του αγώνα είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει με όποιο τρόπο επιλέγει (προφορική δήλωση, αποστολή email, sms κλπ) τη γραμματεία για το νικητή & το σκορ.
 • Η κατάταξη του ladder εκδίδεται με ευθύνη των διαχειριστών και αναρτάται στον ιστότοπο του ομίλου.
 • Σε περίπτωση που ένας παίκτης θελήσει να μετάσχει στο ladder μετά την έναρξή του, τοποθετείται στο τέλος της κατάταξης.
 • Oι κανόνες, σε περίπτωση διαφωνίας, ερμηνεύονται αποκλειστικά από τους διαχειριστές του ladder.
 • Όπως πρέπει να συμβαίνει σε κάθε ψυχαγωγική δραστηριότητα, οι παίκτες καλούνται να επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας και συντροφικότητας. Οι διαχειριστές του ladder δεν έχουν καμία ευθύνη για πιθανούς τραυματισμούς, καταστροφή υλικού ή άλλες ζημιές που μπορεί να συμβούν κατά την εξέλιξη του ladder. Οι συμμετέχοντες με τη συμμετοχή τους αποδέχονται όλους του κανόνες του ladder.
 • Μπορείτε να συμμετάσχετε σε διαφορετικά ladder διπλών με τον ίδιο Partner η με διαφορετικό εφόσον τηρούνται οι κανονισμοί της κάθε κατηγορίας (βαθμολογία κλπ)
 • Διευθυντής αγώνων : Μπαμπαρούτσης Γιώργος. Για κάθε σας απορία παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στο mail george@myatlantis.gr