Blog
 • Main page
11
11
2019

Atlantis Tennis Ladders 2019-2020 – TennisRungs

By ab 0

ATLANTIS Tennis Ladder 2019-2020 

Το Atlantis Tennis Club για άλλη μία φορά πρωτοπορεί φέρνοντας πρώτο στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη  TennisRungs   εξειδικευμένο sofτware για διοργάνωση Ladder που χρησιμοποιούν 500 + clubs σε 22 χώρες σε όλο το κόσμο.

Στα Ladders του Αtlantis Club (Singles-Doubles)  μπορούν να συμμετέχουν μέλη του club και μη. Με αυτή την επιλογή δίνουμε τη δυνατότητα στους τενίστες από διαφορετικά club – περιοχές – χώρες,  εφόσον το επιθυμούν,  να συμμετέχουν σε βαθμολογούμενους αγώνες με αντιπάλους του επιπέδου τους και να προσπαθήσουν να αναρριχηθούν στην κατάταξη των Ladder του Atlantis Tennis Country Club.

Υπάρχουν 2 επίπεδα κατηγοριών: 

Advanced: το οποίο απευθύνεται σε club players ανεξαρτήτως βαθμολογίας.

Intermediate:  το οποίο απευθύνεται σε παίκτες με βαθμολόγια USTA στα μονά μέχρι 4.0, ενώ για τα διπλά & μικτά, το άθροισμα των δυο παιχτών δεν πρέπει να ξεπερνάει το 7.00.

Για τα μέλη του club η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ τα μη μέλη θα υπάρχει χρέωση για το εκάστοτε guest ανάλογη με την ώρα που θα διεξάγονται το εκάστοτε ματς (10€ /μέχρι τις 16:00 – 12€ /16:00-23:00).

Για τα ματς των Ladders δίνεται η δυνατότητα κράτησης γηπέδου με έξτρα διάρκεια χρόνου 30′, πάντα με έγκαιρη ενημέρωση στη γραμματεία μέχρι 4 ημέρες πριν τον αγώνα.

Εφόσον το γήπεδο κλείνεται για έξτρα χρόνο 30’ λεπτών, τα μέλη που συμμετέχουν στον αγώνα θα χρεώνονται στη καρτέλα τους με 2 πόντους (φώτα+γήπεδο- ανάλογα το είδος της συνδρομής τους) για το παιχνίδι Ladder στο οποίο συμμετέχουν. Οι guest δεν θα έχουν έξτρα χρέωση.

Σε περίπτωση που το ματς δεν έχει τελειώσει την προκαθορισμένη ώρα νικητής είναι αυτός που έχει πάρει τα περισσότερα games έως την λήξη της ώρας. Σε περίπτωση ισοπαλίας των games, νικητής είναι αυτός που πήρε το πρώτο σετ. Σε αυτή την περίπτωση το σκορ θα είναι 2-1. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι 2-0.

Τα Ladders θα ξεκινήσουν από τις 18/11/2019 

Οι παίχτες /τριες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα Ladder που διοργανώνει το Atlantis Country Club, εγγράφονται ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας το παρακάτω link:

https://app.tennisrungs.com/Public/Register/62712650

 • JOIN CODE: 2294770158

Δείτε όλα τα ενεργά Ladder του Atlantis Tennis Country Club στο link:

https://app.tennisrungs.com/atlantis-tennis-club/tennis-ladders/62712650

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής του πελάτη και μετά τη διαδικασία επιβεβαίωσης μέσω mail, γίνεται αυτόματα μέλος στα Ladders που διοργανώνει το ATLANTIS Tennis Country Club. Τα εγγεγραμμένα μέλη στη λίστα των Ladders πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή επιλέγοντας το Ladder που επιθυμούν μέσα από την εφαρμογή TennisRungs και είναι διαθέσιμα για επιλογή σε ομάδες διπλών αγώνων από άλλα μέλη εφόσον δεν έχουν επιλέξει το δικό τους ταίρι.

Όλα τα μέλη θα έχουν τη δική τους βαθμολογία με βάση τα διεθνή πρότυπα (NTRP Rating Rules) από τα οποία θα προκύπτει η βαθμολογία του κάθε παίχτη. Ο παίχτης/ρια κατά την εγγραφή του θα δηλώνει το USTA στο οποίο θεωρεί ότι βρίσκεται με βάση τα κριτήρια της NTRP που ακολουθούν:

 • 1.0 Just starting to play tennis
 • 1.5 Has limited experience and is still working primarily on getting the ball into play.
 • 2.0 Needs on-court experience. Has obvious stroke weaknesses but is familiar with basic positions for singles and doubles play.
 • 2.5 Learning to judge where the ball is going although court coverage is weak. Can sustain a short rally of slow pace with other players of the same ability.
 • 3.0 Fairly consistent when hitting medium-paced shots, but is not comfortable with all strokes and lacks execution when trying for directional control, depth or power. Most common doubles formation is one-up and one-back.
 • 3.5 Has achieved improved stroke dependability with directional control on moderate shots, but still lacks depth and variety. Starting to exhibit more aggressive net play, has improved court coverage and is developing teamwork in doubles.
 • 4.0 Has dependable strokes, including directional control and depth on both forehand and backhand sides on moderate shots, plus the ability to use lobs, overheads, approach shots and volleys with some success. Occasionally forces errors when serving and teamwork in doubles is evident. Rallies may be lost due to impatience.
 • 4.5 Starting to master the use of power and spins and beginning to handle pace, has sound footwork, can control depth of shots and is beginning to vary game plan according to opponents. Can hit first serves with power and accuracy and place the second serve. Tends to overhit on difficult shots. Aggressive net play is common in doubles.
 • 5.0 Has good shot anticipation and frequently has an outstanding shot or exceptional consistency around which a game may be structured. Can regularly hit winners or force errors off of short balls and can put away volleys, can successfully execute lobs, drop shots, half volleys and overhead smashes and has good depth and spin on most second serves.
 • 5.5 Has developed power and/or consistency as a major weapon. Can vary strategies and styles of play in a competitive situation and hit dependable shots in a stress situation.
 • 6.0 Has obtained a sectional and/or national ranking.
 • 6.5 Has extensive satellite tournament experience.
 • 7.0 Makes his living from tournament prize money.

H επιτροπή αγώνων έχει το δικαίωμα να αλλάξει το USTA του κάθε παίχτη σε περίπτωση που δεν έχει αποτυπωθεί σωστά με βάση τις ικανότητες του στο παιχνίδι.

SINGLES LADDER Rules

Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες ladder μονού:

ΜΕΝ Αdvanced

Men Intermediate (USTA μέχρι 4.0

Women Advanced

Women Intermediate (USTA μέχρι 4.0

 • Mπορείτε να εκτελέσετε (challenge) μέχρι 3 προκλήσεις (challenge(s)) τη φορά.
 • Μπορείτε να προκληθείτε (challenged) από ένα παίχτη τη φορά.  Αυτό αποτρέπει τη δημιουργία πολλαπλών προκλήσεων προς εσάς.
 • Μπορείτε να προκαλέσετε μέχρι 10 θέσεις, προς τα πάνω και έως 5 θέσεις προς τα κάτω του Ladder.
 • Η πρόκληση πρέπει να απαντηθεί εντός 3 ημερών στο mail που σας έχει σταλεί αυτόματα κατά την πρόκληση. Σε περίπτωση που δεν απαντηθεί η πρόκληση εντός 3 ημερών, αυτός  που κάλεσε παίρνει τη νίκη και τη θέση του αντιπάλου που δεν απάντησε.
 • Απαντώντας θετικά στην πρόκληση, συμφωνείτε να παίξετε το ματς εντός 10 ημερών από την ημέρα αποδοχής.
 • Αν δε μπορείτε να παίξετε εντός 10 ημερών, απλά αρνηθείτε την πρόκληση (Deny) και αυτός που προκάλεσε θα πάρει τη νίκη και θα προχωρήσει στο ladder. 
 • Tο σύστημα σας δίνει τη δυνατότητα να αποσυρθείτε προσωρινά από το Ladder εφόσον έχετε πρόβλημα τραυματισμού κλπ.
 • Αν η πρόκληση γίνει αποδεχτεί και δε παιχτεί εντός 10 ημερών και δε δοθεί το σκορ στη γραμματεία, διαγράφεται αυτόματα από το σύστημα και πρέπει να ξαναδημιουργηθεί. Όμως λόγω πιθανών αλλαγών στις βαθμολογίες να μην μπορεί να ξαναδημιουργηθεί.
 • Ο προγραμματισμός του αγώνα είναι στην ευθύνη των παιχτών. Εφόσον είναι μέλη, δηλώνεται ηλεκτρονικά στο σύστημα κρατήσεων και ενημερώνεται η γραμματεία με mail. Εφόσον είναι guest η κράτηση στέλνεται με mail στη γραμματεία για να κρατηθεί το γήπεδο.
 • Οι κρατήσεις που αφορούν αγώνες ladder θα μπαίνουν με προτεραιότητα στο σύστημα και εφόσον αυτό είναι εφικτό θα δίνεται και έξτρα χρόνος (έως 30’).
 • Ο παίκτης που καλεί έχει υποχρέωση να προσκομίσει τις μπάλες, η κατάσταση των οποίων πρέπει να είναι αποδεκτή και από τον «προκαλούμενο», ετκτός αν συμφωνηθεί διαφοεριτκά από τους συμμετέχοντες.
 • Ο νικητής του αγώνα είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει με όποιο τρόπο επιλέγει (προφορική δήλωση, αποστολή email, sms κλπ) τoυς διαχειριστές του ladder για το όνομα του ηττημένου, την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα και το σκορ.
 • Η κατάταξη του ladder εκδίδεται με ευθύνη των διαχειριστών και αναρτάται στον ιστότοπο του ομίλου.
 • Οι αγώνες διεξάγονται στα δύο νικηφόρα σετ (best of three sets) των 6 games (6-6 tie break των 7 πόντων). Σε περίπτωση ισοπαλίας 1-1 σετ διεξάγεται ένα super tie break των 10 πόντων. Ισχύουν κατά τα λοιπά όλοι οι κανόνες της ITF.
 • Σε περίπτωση που ένας παίκτης θελήσει να μετάσχει στο ladder μετά την έναρξή του, τοποθετείται στο τέλος της κατάταξης.
 • Oι κανόνες, σε περίπτωση διαφωνίας, ερμηνεύονται αποκλειστικά από τους διαχειριστές του ladder.
 • Όπως πρέπει να συμβαίνει σε κάθε ψυχαγωγική δραστηριότητα, οι παίκτες καλούνται να επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας και συντροφικότητας. Οι διαχειριστές του ladder δεν έχουν καμία ευθύνη για πιθανούς τραυματισμούς, καταστροφή υλικού ή άλλες ζημιές που μπορεί να συμβούν κατά την εξέλιξη του ladder.
 • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποδέχονται όλους του κανόνες του ladder.

To σύστημα αυτόματα με βάση τους παρακάτω κανόνες :

 • ΜΕΤΑ από 21 days καμίας δραστηριότητας – ο παίχτης/τρια θα πέφτει βαθμολογικά 5 θέσεις.
 • ΜΕΤΑ από 42 days καμίας δραστηριότητας – ο παίχτης/τρια θα πέφτει βαθμολογικά άλλες 5 θέσεις.
 • ΜΕΤΑ από 63 days καμίας δραστηριότητας – ο παίχτης/τρια θα βγαίνει αυτόματα εκτός LADDER

Your ladder admin is GEORGE Admin BABAROUTSIS and can be emailed at george@myatlantis.gr if you have any questions.

DOUBLES LADDER Rules

Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες ladder διπλών:

Μen Αdvanced

Men Intermediate (USTA άθροισμα μέχρι 7.0

Women Advanced

Women Intermediate (USTA άθροισμα μέχρι 7.0 )

Μixed Advanced

Mixed Intermediate (USTA άθροισμα μέχρι 7.0 )

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ο κάθε παίχτης διατηρεί την δική του βαθμολογία στο αντίστοιχο ladder διπλών ανεξάρτητα από τον partner

Για κάθε συμμετοχή σε ματς doubles ladder παίρνει 2.00 point(s)

Ο κάθε παίχτης της νικήτριας ομάδας παίρνει 5.00 points

Για κάθε σετ που κερδίζει η ομάδα ο κάθε παίχτης παίρνει 1.00 point

 Στην  ομάδα που κερδίζει με 2-0 ο κάθε παίχτης παίρνει 1.00 points

  

Μετά την εγγραφή σας στα Ladder του Atlantis Tennis Country Club, μπορείτε να επιλέξετε τα ladder διπλών που σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε. Πρέπει να δημιουργήσετε την ομάδα σας (1 συμπαίχτης/τρια) στο αντίστοιχο Ladder διπλών με τους παίχτες που είναι εγγεγραμμένοι στα Ladder και είναι διαθέσιμοι χωρίς συμπαίκτη στο συγκεκριμένο Ladder (βγαίνει αυτόματα στο drop down menu επιλογής partner). Κατόπιν συνεννόησης με τον υποψήφιο Partner ή τη γραμματεία καταχωρείτε την ομάδα στο Ladder που επιθυμείτε.

 • Μπορείτε να συμμετάσχετε σε διαφορετικά ladder διπλών με τον ίδιο Partner η με διαφορετικό εφόσον τηρούνται οι κανονισμοί της κάθε κατηγορίας (βαθμολογία κλπ).
 • Propose Match Η επιλογή χρησιμοποιείται από τα μέλη του αντίστοιχου Ladder διπλών αν κάποια ομάδα επιθυμεί να προτείνει ματς σε όλες τις διαθέσιμες ομάδες του Ladder. Αυτή η επιλογή σας δίνει τη δυνατότητα να προτείνετε ένα ματς σε συγκεκριμένη ημέρα & ώρα σε όλες τις διαθέσιμες ομάδες του ladder. Όλοι οι παίχτες του Ladder θα ειδοποιηθούν για την προτεινόμενη ημερομηνία. Αν κάποιος παίχτης/ομάδα μπορεί να παίξει την συγκεκριμένη ώρα μπορεί να αποδεχτεί και θα δημιουργηθεί το challenge των 2 ομάδων και θα σταλεί αυτόματα ειδοποίηση μέσω e-mail.
 • Mία ομάδα μπορεί να δημιουργήσει απευθείας challenge σε μία άλλη ομάδα χρησιμοποιώντας το κουμπί “Issue Challenge”.
 • Mπορείτε να εκτελέσετε μέχρι 1 πρόκληση (challenge(s)) τη φορά.
 • Μπορείτε να προκληθείτε (challenged) από μία ομάδα τη φορά.  Αυτό αποτρέπει τη δημιουργία πολλαπλών προκλήσεων προς εσάς.
 • Μία ομάδα δε μπορεί να ξανακαλέσει τους ίδιους αντιπάλους χωρίς να παίξει πριν με κάποια άλλη ομάδα.
 • H ομάδα που έκανε το challenge είναι υπεύθυνη να κάνει την κράτηση του γηπέδου και να ενημερώσει τη γραμματεία έγκαιρα (μέχρι 4 ημέρες πριν τον αγώνα) για να δοθεί ο έξτρα χρόνος.
 • Απαντώντας θετικά στην πρόκληση, συμφωνείτε να παίξετε το ματς εντός 10 ημερών από την ημέρα αποδοχής.
 • Tο σύστημα σας δίνει τη δυνατότητα να αποσυρθείτε προσωρινά από το Ladder εφόσον έχετε πρόβλημα τραυματισμού κλπ.
 • Αν η πρόκληση γίνει αποδεχτή και δε παιχτεί εντός 10 ημερών ή δε δοθεί το σκορ στη γραμματεία, η πρόκληση διαγράφεται αυτόματα από το σύστημα και πρέπει να ξαναδημιουργηθεί.
 • Ο προγραμματισμός του αγώνα είναι στην ευθύνη των παιχτών. Εφόσον είναι μέλη το ματς μπαίνει ηλεκτρονικά στο σύστημα κρατήσεων και ενημερώνεται  η γραμματεία μέσω mail. Εφόσον είναι guest η κράτηση στέλνεται με mail στη γραμματεία για να κρατηθεί το γήπεδο.
 • Οι κρατήσεις που αφορούν αγώνες Ladder θα μπαίνουν με προτεραιότητα στο σύστημα και εφόσον αυτό είναι εφικτό θα δίνεται και έξτρα χρόνος (εως 30’).
 • Ο παίκτης που καλεί έχει υποχρέωση να προσκομίζει τις μπάλες, η κατάσταση των οποίων πρέπει να είναι αποδεκτή και από τον «προκαλούμενο», εκτός αν έχει συμφωνηθεί διαφορετικά από τους συμμετέχοντες.
 • Ο νικητής του αγώνα είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει με όποιο τρόπο επιλέγει (προφορική δήλωση, αποστολή email, sms κλπ) τoυς διαχειριστές του Ladder για το όνομα του ηττημένου, την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα και το σκορ.
 • Η κατάταξη του ladder εκδίδεται με ευθύνη των διαχειριστών και αναρτάται στον ιστότοπο του ομίλου.
 • Οι αγώνες διεξάγονται στα δύο νικηφόρα σεt (best of three sets) των 6 games (6-6 tie break των 7 πόντων) Σε περίπτωση ισοπαλίας 1-1 σετ διεξάγεται ένα super tie break των 10 πόντων. Ισχύουν κατά τα λοιπά όλοι οι κανόνες της ITF.
 • Σε περίπτωση που ένας παίκτης/ομάδα θελήσει να μετάσχει στο ladder μετά την έναρξή του, τοποθετείται στο τέλος της κατάταξης.
 • Oι κανόνες, σε περίπτωση διαφωνίας, ερμηνεύονται αποκλειστικά από τους διαχειριστές του ladder.
 • Όπως πρέπει να συμβαίνει σε κάθε ψυχαγωγική δραστηριότητα, οι παίκτες καλούνται να επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας και συντροφικότητας. Οι διαχειριστές του ladder δεν έχουν καμία ευθύνη για πιθανούς τραυματισμούς, καταστροφή υλικού ή άλλες ζημιές που μπορεί να συμβούν κατά την εξέλιξη του ladder. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποδέχονται όλους του κανόνες του ladder.

Your ladder admin is GEORGE Admin BABAROUTSIS and can be emailed at george@myatlantis.gr if you have any questions.