Blog
  • Main page
21
08
2015

Τον “πλήγωσε” ο Feli

By ab 0

O Rafael Nadal γνώρισε ακόμα έναν πρόωρο αποκλεισμό στο φετινό tour. Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας όλων των εποχών, ηττήθηκε από έναν φανταστικό Feliciano Lopez, στον 3ο γύρο του Western & Southern Open, στο tie-break του 3ου σετ. Δείτε τα highlights του αγώνα.

Οι δύο αριστερόχειρες “μονομάχησαν” για 2 ώρες και 25 λεπτά στο κεντρικό court του Lindner Family Tennis Center, με τον Lopez να παίρνει τη νίκη με 5-7, 6-4, 7-6 (3). Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Lopez κερδίζει σε δύο συνεχόμενους αγώνες τον Nadal, ενώ συνολικά νίκησε για 4η φορά τον Rafa, σε 13 αναμετρήσεις (4-9).

“Σημαίνει πολλά για μένα μια νίκη απέναντι σε έναν τόσο καλό παίκτη. Δεν είναι ένα φυσιολογικό παιχνίδι. Υπάρχει κάτι διαφορετικό στην ατμόσφαιρα όταν αντιμετωπίζεις τον Rafa. Είναι πάντα ξεχωριστό. Πιστεύω παίζει όλο και καλύτερα. Ήταν καλός σήμερα, αλλά έπαιξα το καλύτερό μου”, τόνισε ο Lopez μετά από τον θρίαμβό του.

Ο Nadal είχε τριπλό set point στο 5-4 του 1ου σετ, όμως δεν κατάφερε να το κερδίσει. Τελικά το κατέκτησε λίγο μετά, όταν ο Lopez σέρβιρε για να στείλει το σετ σε tie-break, στο 5-6, κάνοντας διπλό λάθος σε νέο set point.

Ο “Feli”, ο οποίος δεν είχε χάσει κανένα σετ στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις του με τους Milos Raonic και Andreas Seppi, μπήκε πιο δυνατά στο 2ο σετ. Έκανε γρήγορο break και διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος, για να δημιουργήσει τρία set points στο σερβίς του, στο 5-4, πριν φέρει τον αγώνα στα ίσα.

Κανένας δεν κατάφερε να κάνει break στο αποφασιστικό σετ. Για την ακρίβεια κανένας από τους δύο δεν έφτασε σε break point. Ο Lopez ήταν καλύτερος στο καθοριστικό tie-break και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή με τον 14ο άσο του, που σήμανε και τον 43ο winner του στον αγώνα. Ο Nadal τελείωσε το παιχνίδι με 27 winners.

“Ήμουν εκεί σε όλο τον αγώνα και είχα τη σωστή ένταση, τη σωστή συμπεριφορά. Έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω και προσπαθούσα να ανεβαίνω στο φιλέ συχνά. Αυτό έκανα, σήμερα όμως έπαιξα με έναν αντίπαλο που ήταν σε φανταστική μέρα. Πιστεύω πως έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με αντίπαλο εμένα. Ήταν μια σκληρή απώλεια, επειδή άρχισα να παίζω καλύτερα και ένιωθα καλύτερα από τις προηγούμενες μέρες”, είπε ο Nadal.

Στον πρώτο του προημιτελικό στο Cincinnati, o Lopez θα αντιμετωπίσει τον Roger Federer, που βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και συνέτριψε στο άλλο παιχνίδι του 3ου γύρου τον Kevin Anderson, με 6-1, 6-1.