Blog
  • Main page
25
08
2015

Πίσω στο Νο2 ο Federer

By ab 0

Μόλις μια εβδομάδα μετά από την πτώση του στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Roger Federer επέστρεψε στο Νο2, μετά και την κατάκτηση του Cincinnati Masters. Νέο career high σημείωσε ο Jack Sock, ενώ 27 θέσεις κέρδισε ο Alexandr Dolgopolov. Δείτε όλες τις αλλαγές της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Federer κέρδισε τους Andy Murray και Novak Djokovic χωρίς να απωλέσει σετ το Σαββατοκύριακό και παρέμεινε στον θρόνο του στο Cincinnati. Παράλληλα επιβεβαίωσε και την επιστροφή του στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ανακτώντας αμέσως τη θέση του, την οποία του είχε πάρει ο Murray πριν 7 μέρες, μετά τον θρίαμβό του στο Rogers Cup.

Πάντα πρώτος είναι ο Novak Djokovic, ο οποίος απέχει 5.800 βαθμούς από τον Federer και πρέπει να γίνουν εξαιρετικά απρόοπτα πράγματα για να μην τερματίσει τη χρονιά στο Νο1. Στο Νο4 είναι ο Kei Nishikori και στο Νο5 ο Stan Wawrinka. Ακολουθούν οι Tomas Berdych (No6), David Ferrer (No7), Rafael Nadal (No8), Marin Cilic (No9) και Milos Raonic (No10), που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Μία θέση κέρδισε ο Richard Gasquet, που είναι στο Νο12 και άφησε στο Νο13 τον John Isner, ενώ 5 θέσεις ανέβηκε ο Feliciano Lopez, που επέστρεψε στο Top20 και στο Νο18. Ακόμα δύο θέσεις πήρε ο Jack Sock, που αθόρυβα βελτίωσε το career high του και έφτασε στο Νο28 του κόσμου.

Στο Νο37 παρέμεινε ο Νικ Κύργιος, ενώ λίγο χαμηλότερα είναι ο Alexandr Dolgopolov, ο οποίος από το Νο66 έφτασε στο Νο39, χάρη στην εντυπωσιακή πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Cincinnati. Ο Μάρκος Παγδατής έχασε μια θέση και έπεσε στο Νο51, ενώ ο Θανάσης Κοκκινάκης κέρδισε 9 θέσεις και έφτασε στο Νο70, μια θέση χαμηλότερα από το career high του.
Στους Έλληνες δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές. Ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς κέρδισε μια θέση και πήγε στο Νο681, ενώ ο Θοδωρής Αγγελίνος έχασε δύο θέσεις και έπεσε στο Νο869. Στο Νο980 βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχασε 27 θέσεις αυτή την εβδομάδα.