Blog
  • Main page
23
09
2015

“Πίστευα πως ο Federer θα είχε αποσυρθεί”

By ab 0

Ένας άτυχος θαυμαστής του Roger Federer έχασε 11 χρόνια από τη ζωή του, καθώς έπεσε σε κώμα μετά από ένα ατύχημα που είχε το 2004. Όταν ξύπνησε και έμαθε τι έτος έχουμε, αλλά και ότι ο αγαπημένος του Roger ήταν στον τελικό ενός Grand Slam, νόμιζε πως του έκαναν πλάκα!

Την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2004, ο Jesus Aparicio, βγήκε με τους φίλους του για να γιορτάσει τα 18α γενέθλιά του, αλλά η γιορτή μετατράπηκε σε τραγωδία, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Οι φίλοι του δεν έπαθαν μεγάλες ζημιές, ο Jesus όμως κόντεψε να χάσει τη ζωή του και έπεσε σε βαθύ κώμα.

Εκείνη την εποχή ο Federer είχε αρχίσει την κυριαρχία του στο tour της ΑΤΡ. Πριν μερικούς μήνες είχε κερδίσει τον 4ο Grand Slam τίτλο του στο US Open και ήταν 23 ετών. Ο καθένας από μας, αν ξυπνούσε από κώμα 11 χρόνια μετά από αυτό, δε θα πίστευε πως ο Ελβετός τενίστας όχι απλά παραμένει ενεργός, αλλά είναι και βασικός διεκδικητής στα Slams.

“Ξαφνικά μου ήρθε η επιθυμία να ρωτήσω για τον Roger. Πίστευα πως θα είχε αποσυρθεί. Υπολόγισα πως ήταν 34 ετών και όταν έμαθα ότι είναι ακόμα στο Νο2 του κόσμου σκέφτηκα πως μου κάνουν πλάκα. Όταν έμαθα πως έφτασε τους 17 Grand Slam τίτλους, κάλυψα το πρόσωπό μου με τα χέρια μου”, δήλωσε ο Ανδαλουσιανός fan, που πήρε τη ζωή του πίσω στις 27 Αυγούστου, 2015.

Ο αγαπημένος του παίκτης όχι απλά ήταν στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά λίγες εβδομάδες πριν είχε αγωνιστεί και στον τελικό του Wimbledon, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να τον απολαύσει σε τελικό Major και ο Jesus, αφού τον Σεπτέμβριο αγωνίστηκε και στον τελικό του US Open.

Πριν από τον τελικό του Flushing Meadows, o Jesus ήθελε να δει τον αγαπημένο του Roger να σηκώνει στους ουρανούς της Νέας Υόρκης τον 18ο Grand Slam τίτλο του, απέναντι σε έναν άγνωστο σε αυτόν, Novak Djokovic: “Ήμουν πραγματικά έκπληκτος που τον είδα να παίζει τόσο καλά. O Djokovic είναι πολύ καλός. Θέλω να δω το παιχνίδι και ίσως το 18ο Slam του πριν αποσυρθεί.”

Ο Djokovic σταμάτησε τον Federer και στους 3 τελευταίους τελικούς του Ελβετού σε Major διοργανώσεις, ωστόσο ο Roger συνεχίζει να αψηφά τους νόμους της φύσης και να παίζει εκπληκτικό τένις, με αποτέλεσμα οι fans του να συνεχίζουν να ελπίζουν – και δικαιολογημένα – σε έναν 18ο Grand Slam τίτλο.

Πηγή: tennisnews.gr