Blog
  • Main page
14
10
2015

Κύργιος: “Η Σαγκάη είναι ένα τσίρκο!”

By ab 0

Ο Νικ Κύργιος δε δίστασε να εκφράσει τα παράπονά του για ένα από τα πλουσιότερα τουρνουά τένις του κόσμου, το Shanghai Rolex Masters. Ο 20χρονος Ελληνοαυστραλός τιμωρήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε 4 μέρες με warning, επειδή χαρακτήρισε το τουρνουά “τσίρκο” κατά τη διάρκεια του αγώνα του!

Ο Κύργιος τα πήγε πολύ καλά στην πρεμιέρα του στο Shanghai Masters και νίκησε τον Andreas Haider-Maurer με 6-3, 6-2. Αυτή ήταν η πρώτη του αναμέτρηση στη Σαγκάη, αφού στο παρελθόν δεν είχε επισκεφτεί την πόλη της Κίνας. Ο 20χρονος πάντως δεν ενθουσιάστηκε με τις πρώτες του εντυπώσεις από το τουρνουά.

“Ήταν δύσκολο. Ήταν λίγο τρελό, πολύ προσωπικό περιφερόταν εκεί έξω, ένιωσα πως ήμουν σε μικρότερο τουρνουά. Ο καμεραμάν μιλούσε στα μέσα των πόντων. Δεν ήταν τόσο επαγγελματίες όσο νόμιζα. Δεν πιστεύω πως είναι δίκαιο αυτό για μας. Περίμενα πολύ περισσότερα από ένα τουρνουά Masters”, δήλωσε ο Κύργιος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη στιγμή που ακούστηκε να φωνάζει “τσίρκο” στον αγώνα.

Ούτε από τα ball kids έμεινε ευχαριστημένος ο Ελληνοαυστραλός, σχολιάζοντας σχετικά: “Δεν είναι ότι ήμουν δυσαρεστημένος, απλά υποθέτω πως ήταν άπειρα ball kids. Απλά επιλέχθηκαν. Δεν μπορούμε να είμαστε σκληροί με τα παιδιά.”

Το warning που δέχτηκε από τον διαιτητή, ήταν το δεύτερο που πήρε στις τελευταίες 4 μέρες. Η απειλή του αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για 28 μέρες βρίσκεται στη γωνία για τον Ελληνοαυστραλό, που θυμίζουμεδεν πρέπει να τιμωρηθεί με πρόστιμο 5.000 δολαρίων πριν το τέλος του Φεβρουαρίου, εξαιτίας όσων είχε κάνει στον αγώνα του με τον Stan Wawrinka στο Rogers Cup.

Πάντως δείχνει γενικότερα να είναι πιο ήρεμος και τα ξεσπάσματα των τελευταίων ημερών ήταν τα μοναδικά που είχε από τον Αύγουστο, όταν και είχε ξεπεράσει τα όρια κατά πολύ. Αυτό το πιστεύει και ο ίδιος, λέγοντας: “με έχει βοηθήσει λίγο, με όλα όσα γίνονται τους τελευταίους δύο μήνες. Νιώθω πως έχω καταφέρει να ελέγξω τον εαυτό μου λίγο περισσότερο. Αλλά παίζω καλά και το διασκεδάζω, οπότε αυτό μετράει.”

Στον 2ο γύρο του Shanghai Rolex Masters, ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Kei Nishikori.

Πηγή: tennisnews.gr