Blog
  • Main page
27
09
2015

Βecker: “Είμαι περήφανος για τον Djokovic”

By ab 0

O Boris Becker συνόδευσε τον Novak Djokovic σε εκδήλωση για το ίδρυμα του τελευταίου στο Βελιγράδι και σε δηλώσεις του τόνισε πως είναι περήφανος για τον Σέρβο πρωταθλητή και πως αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο του Nole δε σκέφτονται το ρεκόρ (Grand Slam) του Roger Federer.

“Εδώ και πολύ καιρό μας απασχολεί το ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Αυτό το ερώτημα όμως δεν μπορεί να απαντηθεί, επειδή το άθλημα έχει πάρα πολλούς πρωταθλητές. Στις αρχές των ’00s, υπήρχε ένας Ελβετός που κέρδιζε τα πάντα. Κέρδισε 17 Grand Slam τίτλους και πολλοί πίστεψαν πως είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Μετά ήρθε ένας Ισπανός παίκτης, κέρδισε 9 φορές το Roland Garros, κάτι απίστευτο. Αργότερα ένας Σέρβος έσπασε την κυριαρχία του Roger και του Rafa”, δήλωσε ο Becker, στην ιστοσελίδα b92.net.

“Είμαι περήφανος για τον Novak. Είμαι περήφανος για την επιμονή του και την αφοσίωσή του. Είναι ο λόγος που βρίσκεται στην κορυφή εδώ και πολύ καιρό. Οι νίκες είναι σα ναρκωτικό γι’ αυτόν, το είχα αισθανθεί και γω όταν έπαιζα”, τόνισε ο Γερμανός τεχνικός.

“Αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί πριν 2 χρόνια και κερδίσαμε σχεδόν τα πάντα. Η δουλειά μου είναι να του βρίσκω συνεχώς νέα κίνητρα, κάτι που δεν είναι δύσκολο, γιατί ο Novak θέλει να βελτιώνεται συνεχώς. Μερικοί παίκτες είναι χαρούμενοι με όλα όσα έχουν πετύχει και είναι δύσκολο να δουλεύεις μαζί τους, με τον Novak όμως είναι διαφορετικά”, πρόσθεσε.

Σχετικά με το κοινό στον τελικό του US Open, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων ζητοκραύγαζε υπέρ του Federer, o Becker είπε: “Πιθανότατα έπαιξε με τον πιο δημοφιλή παίκτη όλων των εποχών, αυτόν που είχε τις περισσότερες επιτυχίες. Αν κερδίσει ακόμα ένα Slam, θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία που τα καταφέρνει μετά τον Rosewall. Δεν είναι ότι αποδοκιμάζουν τον Novak, αλλά ένας παίκτης σαν τον Nole είναι το φαβορί και είναι φυσιολογικό να υποστηρίζουν περισσότερο τους άλλους παίκτες, πάντα συμβαίνει στον αθλητισμό.”

Τέλος, ο Becker εξήγησε πως στην ομάδα του Djokovic δε σκέφτονται τον στόχο των 17 Grand Slam τίτλων, ή αν θα γίνουν 18 στο μέλλον. Είναι προσηλωμένοι στους προσωπικούς στόχους του Nole, που βεβαίως είναι οι νίκες, σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται.

“Κυριάρχησε το 2011 και το κάνει ξανά φέτος. Μπορεί να έχει την ίδια επιτυχία και στα επόμενα χρόνια. Πάντα θα έρχονται και νέοι αντίπαλοι, όπως το 2014 και φέτος υπήρξε ο Wawrinka. Δε σκεφτόμαστε τα Grand Slam του Federer, αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι στο Australian Open.”

Πηγή: tennisnews.gr