Panatta: “O Federer είναι το τένις”
O τελευταίος Ιταλός που κέρδισε Grand Slam τίτλο, Adriano Panatta, παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα, Tuttosport. O πρώην πρωταθλητής του Roland Garros μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Novak Djokovic, όμως υποστήριξε πως δε θα φτάσει τον Roger Federer, που “είναι το τένις”.
“Ο Djokovic κερδίζει τα πάντα σήμερα και είναι μια πραγματική μηχανή. Συνεχίζει όμως να είναι μακριά από τον Federer. Υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες με σπουδαίες δυνατότητες και κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια ο Nole θα σταματήσει να βρίσκεται στο Νο1”, είπε χαρακτηριστικά ο 65χρονος Ιταλός, ο οποίος κατέκτησε το Roland Garros το 1976.
O Panatta είναι ο μοναδικός Ιταλός που έχει κερδίσει Grand Slam τίτλο στην Open era, ενώ βοήθησε τη χώρα του να κερδίσει και τον μοναδικό της τίτλο στο Davis Cup μέχρι σήμερα, το 1976.
Όπως ανέφερε, ο Djokovic είναι μεν ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο αυτή την εποχή, όμως είναι και πολύ νεότερος του Federer, που παραμένει ο κορυφαίος όλων των εποχών. Ξεπέρασε και τον κορυφαίο της δικής του εποχής, Bjorn Borg.
“O Bjorn ήταν εκείνος που σκότωνε του αντιπάλους του στο court, όμως ο Federer είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Ο Federer, πολύ απλά, είναι το τένις. Ο Djokovic είναι 6 χρόνια νεότερος και αυτή είναι μια σημαντική διαφορά.”