Blog
  • Main page
04
11
2015

Το σερί συνεχίζεται στο Παρίσι

By ab 0

Ο Novak Djokovic νίκησε στα δύο σετ τον φιλότιμο Thomaz Bellucci και έκανε το πρώτο βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου του στο Paris Masters. Παράλληλα, ο Σέρβος έδωσε συνέχεια και στα καταπληκτικά σερί που έχει από το US Open μέχρι σήμερα.

Ο Djokovic κέρδισε στην πρεμιέρα του στο Παρίσι τον Bellucci, με 7-5, 6-3. Ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε μια πολύ καλή προσπάθεια και έπιασε υψηλή απόδοση στο παιχνίδι του, αλλά ο Nole ήταν απλά πολύ καλός για να νικηθεί.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έκανε το πρώτο βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου του στο Παρίσι και προκρίθηκε στον 3ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει έναν Γάλλο, είτε τον Benoit Paire, είτε τον Gilles Simon.

Στο μεταξύ συνεχίζει να επεκτείνει και τα εντυπωσιακά σερί του, καθώς αυτή ήταν η 18η διαδοχική του νίκη, 11η χωρίς να χάσει σετ, έχοντας 24 συνεχόμενα κερδισμένα σετ! Βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 74-5, ενώ έφτασε τις 22 νίκες στο παρισινό τουρνουά (22-6).

O Bellucci έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 5ο game και προηγήθηκε με 3-2, βάζοντας “φωτιά” στο ματς. Ο Djokovic πάντως απάντησε άμεσα, δείχνοντας πως μπορούσε να ανεβάσει το επίπεδό του αν χρειαζόταν και πως το παιχνίδι δεν ξέφυγε από τον έλεγχό του, για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Ο Σέρβος είχε μάλιστα νέo break point στο 8ο game, αλλά ο Βραζιλιάνος κατάφερε να το σώσει και τελικά να ισοφαρίσει σε 4-4. Ο Djokovic πάντως δεν απειλήθηκε στα υπόλοιπα τελευταία λεπτά του σετ και στο 12ο game έφτασε σε τριπλό set point, για να αξιοποιήσει την πρώτη του ευκαιρία και να κάνει με love game το 7-5.

Στο 2ο σετ ο Bellucci κατάφερε να διατηρήσει το υψηλό του επίπεδο και δεν επέτρεψε στον Djokovic να “ξεφύγει”. Μέχρι και το 6ο game ήταν σε θέση να διατηρήσει το σετ σε ισορροπία, όμως στο 8ο game o Nole έκανε το κρίσιμο break, για να πάρει το αποφασιστικό προβάδισμα με 5-3. Στη συνέχεια επέστρεψε από 15-30 και κράτησε το σερβίς του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα, έπειτα από 1 ώρα και 34 λεπτά.

Ο Djokovic ήταν το αφεντικό του αγώνα, με 25 winners, έναντι 13 του Bellucci. Έκανε πάντως 24 αβίαστα λάθη και άφησε περιθώρια βελτίωσης για τη συνέχεια, κάτι φυσιολογικό άλλωστε, αφού αυτός ήταν ο πρώτος του αγώνας σε indoor διοργάνωση για φέτος.  Ο Σέρβος κέρδισε τον Bellucci για 5η φορά, σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Πηγή: tennisnews.gr