Blog
  • Main page
02
09
2015

Σάκκαρη: Τη “λύγισε” η απειρία της

By ab 0

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά της έλειψε η εμπειρία στα κρίσιμα σημεία και δεν κατάφερε να πάρει τη μεγάλη πρόκριση απέναντι στην Κινέζα Qiang Wang, στον 1ο γύρο του US Open. Η 20χρονη Ελληνίδα σε κάθε περίπτωση πραγματοποίησε μια φανταστική προσπάθεια στο πρώτο Grand Slam της καριέρας της, που θα επιβραβευτεί και με την πρώτη της είσοδο στο Τοp200 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σάκκαρη έκανε ένα καλό παιχνίδι, κοίταξε στα μάτια την Wang που είναι στο Νο112 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά στο τέλος “λύγισε” από την απειρία της και από τη σταθερή Κινέζα, γνωρίζοντας την ήττα με 7-5, 6-2.

Η 20χρονη Μαρία, που εδώ και καιρό είναι η κορυφαία Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε καλά στον αγώνα και έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 5ο game (3-2) και προηγήθηκε μέχρι και με 4-2. Η Κινέζα αθλήτρια ισοφάρισε σε 4-4, ωστόσο η Σάκκαρη έκανε ένα ακόμη break στο 9ο game και ανέκτησε το προβάδισμά της.

Στο 10ο game είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι, καθώς σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ. Δυστυχώς όμως δε βρήκε πρώτα σερβίς και αυτόματα το έργο της δυσκόλεψε πολύ. Με ψυχραιμία η Wang έκανε το break και το momentum άλλαξε χέρια, με την Κινέζα να κερδίζει 3 games στη σειρά και να κλείνει το 1ο σετ με 7-5.

Ο αγώνας θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικός, αν η Μαρία κατακτούσε το 1ο σετ. Η Κινέζα όμως ήταν εκείνη που απελευθερώθηκε από το άγχος και συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της με μεγάλη συνέπεια στο 2ο σετ. Αντίθετα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειχνε να χάνει για λίγα λεπτά τη συγκέντρωσή της.

Πάλεψε πολύ στα πρώτα games για να μείνει κοντά στο σκορ, όμως με δύο συνεχόμενα break η Wang “ξέφυγε” με 5-1 και σέρβιρε για τη νίκη. Η Σάκκαρη πάντως δε σταμάτησε μέχρι και το τελευταίο λεπτό να προσπαθεί, δείχνοντας για πολλοστή φορά τη νοοτροπία της μαχήτριας που την διακατέχει.

Πήρε το ένα break πίσω και μείωσε σε 2-5, ενώ στο 8ο game έσωσε τα δύο συνεχόμενα match points, για να φτάσει σε πλεονέκτημα (2-5, Α-40), από το 15-40. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να συνεχίσει την αντεπίθεσή της, αφού η Wang πήρε τους 3 επόμενους πόντους και “κλείωσε” τη νίκη της, πανηγυρίζοντάς την ανάλογα.

Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη κέρδισε 3 παίκτριες με πολύ περισσότερες εμπειρίες και καλύτερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη την προηγούμενη εβδομάδα, στα γήπεδα του Flushing Meadows. Κατά σειρά απέκλεισε τις Anastasija Sevastova, An-Sophie Mestach και Petra Martic, για να πάρει την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό, στην πρώτη της παρουσία σε Grand Slam διοργάνωση.

Μπορεί να ηττήθηκε σήμερα όμως τα καλύτερα βρίσκονται στο μέλλον, ενώ χάρη στην καταπληκτική προσπάθειά της αναμένεται να βελτιώσει το career high της και να “σπάσει” για πρώτη φορά το Top200. Συγκεκριμένα, μπορεί να φτάσει ακόμα και στο Νο179 την άλλη Δευτέρα (σε δύο εβδομάδες). Αυτή τη στιγμή είναι στο Νο207 του κόσμου.

Στην αντίπερα όχθη, η 23χρονη Wang προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στον 2ο γύρο του US Open και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης. Την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Barbora Strycova, που πέτυχε σπουδαία νίκη λίγο νωρίτερα, αφήνοντας εκτός το Νο14 του ταμπλό, Timea Bacsinszky, με 7-5, 6-0.

Πηγή: http://www.tennisnews.gr/