Blog
  • Main page
20
10
2015

Ούτε ο Djokovic δεν ξέρει πως θα ηττηθεί!

By ab 0

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Novak Djokovic δεν έχασε κανένα σετ στα τουρνουά της Κίνας και ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Στην ερώτηση για το πως μπορεί να ηττηθεί αυτή την περίοδο, ούτε ο ίδιος ο Σέρβος δεν έχει την απάντηση, όπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου του στη Σαγκάη.

“Είναι μια καλή ερώτηση αλλά ούτε εγώ δεν έχω την απάντηση”, είπε χαμογελαστός ο Djokovic, μετά από την κατάκτηση του 9ου φετινού του τίτλου στη Σαγκάη.

Σίγουρα πάντως ο Tsonga δεν είχε την απάντηση, αφού το μόνο που κατάφερε ήταν να είναι ανταγωνιστικός για ένα σετ, πριν ηττηθεί με 6-2, 6-4 στον τελικό του Shanghai Rolex Masters την Κυριακή. Στον ημιτελικό, ο Nole είχε ισοπεδώσει τον Andy Murray με 6-1, 6-3, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε κερδίσει εξίσου εύκολα και τον Rafael Nadal, στον τελικό του China Open.

“Νομίζω πως έπαιξα καλύτερο τένις από ποτέ αυτές τις δύο εβδομάδες. Ειλικρινά, έτσι ένιωσα. Σωματικά και πνευματικά ήμουν τέλεια. Δεν κουράστηκα καθόλου. Πάντα έχω άφθονη ένταση και ήμουν συγκεντρωμένος από τον πρώτο αγώνα του Πεκίνου μέχρι τον σημερινό αγώνα”, εξήγησε ο Nole.

Ο 28χρονος Σέρβος υποστήριξε επίσης κάτι που μάλλον θα πρέπει ήδη να θεωρείται δεδομένο, πως διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Είναι ακόμα καλύτερος και από το 2011, όταν είχε κερδίσει 10 τίτλους και μετρούσε 41 διαδοχικές νίκες, μέχρι τα ημιτελικά του Roland Garros (όταν γνώρισε την πρώτη ήττα του στη χρονιά από τον Roger Federer).

Είχε ολοκληρώσει τη σεζόν του με 70 νίκες και 6 ήττες, ενώ φέτος έχει πετύχει ήδη 73 νίκες, έχοντας 5 μόλις ήττες. Θα αγωνιστεί ακόμα σε δύο τουρνουά τουλάχιστον, στο Masters του Παρισιού και στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου.

“Είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου. Δεν τίθεται θέμα γι’ αυτό. Όλα λειτουργούν τέλεια. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που έχω και για το ότι είμαι σε θέση να παίζω τόσο καλά. Δε θέλω να παρασυρθώ από την επιτυχία, επειδή προφανώς θέλω να παίζω σε αυτό το επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμα”, δήλωσε ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου.

Από φέτος ο Djokovic έχει και έναν επιπλέον ρόλο στη ζωή του, αφού έγινε πατέρας. Οι υποχρεώσεις μπορεί να είναι περισσότερες, όμως ο μικρός Stefan απ’ ότι φαίνεται έχει κάνει ακόμα δυνατότερο τον Σέρβο, που έχει κυριαρχήσει απόλυτα στο tour φέτος.

“Ξέρω πως για να συνεχίσω να παίζω σε αυτό το επίπεδο πρέπει να μείνω προσηλωμένος και αποφασισμένος. Αυτό προφανώς δεν είναι εύκολο, όταν ταξιδεύεις όλο το χρόνο. Τώρα που είμαι πατέρας είναι λίγο δυσκολότερο. Έχω τη στήριξη της οικογένειάς μου, που είναι πολύ σημαντική, αλλά και της ομάδας μου. Όλοι είναι από πίσω μου και με στηρίζουν για να είμαι όσο πιο καλός παίκτης μπορώ.”

Πηγή: tennisnews.gr