Blog
  • Main page
25
09
2015

Οι 5 παίκτες που έχασαν τους περισσότερους τελικούς Grand Slam

By ab 0

Μπορεί να ήταν (και να είναι) μεγάλοι παίκτες, μπορεί να συμμετείχαν σε σπουδαία rivalries, όμως οι αριθμοί παραμένουν αριθμοί και στο τέλος της ημέρας είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες για να κατακτήσουν Major τίτλους. Δείτε τους 5 παίκτες και παίκτριες με τις περισσότερες ήττες σε τελικούς Grand Slam στην ιστορία της Open era.

5) Novak Djokovic: 8 χαμένοι τελικοί

Μπορεί φέτος να έπαιξε στους τελικούς όλων των Grand Slam και να κέρδισε τους 3, όμως συνολικά ο Nole έχει χάσει 8 Major τελικούς, με αποτέλεσμα να είναι 5ος στη λίστα. Στο US Open έφτασε τους 10 Grand Slam τίτλους πάντως, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς σε 10-8, ένα ρεκόρ που μετά την ήττα του από τον Stan Wawrinka στο Roland Garros είχε γίνει 8-8.

4) Roger Federer: 10 χαμένοι τελικοί

Ο Federer είχε κερδίσει τους πρώτους 7 τελικούς Grand Slam που έδωσε, όμως από εκεί και πέρα ήρθε το μεγάλο πρόβλημα του Rafael Nadal. Έχασε 3 συνεχόμενους τελικούς στο Roland Garros από τον Ισπανό, ενώ έχει χάσει και τους τελευταίους 3 τελικούς που αγωνίστηκε από τον Novak Djokovic, δύο στο Wimbledon και έναν στο US Open. Συνολικά μετράει 17 νίκες και 10 ήττες σε τελικούς Grand Slam.

3) Ivan Lendl: 11 χαμένοι τελικοί

Ένας από τους κυρίαρχους παίκτες της δεκαετίας του 1980, ήταν ο Ivan Lendl. Μπορεί δικαίως να έχει κερδίσει μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος όλων των εποχών, αλλά είναι γεγονός και πως έχει χάσει 11 τελικούς Grand Slam. Για την ακρίβεια έχει παίξει 19 φορές σε τελικό Grand Slam, αλλά σταμάτησε την καριέρα του με 8 Major τίτλους.

2) Martina Navratilova: 14 χαμένοι τελικοί

Η Martina Navratilova είναι κατά πολλούς η καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών και αναμφίβολα είναι μια από τις καλύτερες όλων των εποχών. Παρόλα αυτά είχε μεγάλες αντιπάλους και δεν μπορούσε να κερδίζει τα πάντα. Οι μεγαλύτερες ήταν οι Chris Evert και Steffi Graf, που την κέρδισαν αμφότερες σε 4 τελικούς. Συνολικά η Τσεχοσλοβάκα (με αμερικανικό διαβατήριο) παίκτρια, είχε χάσει σε 14 Major τελικούς, ενώ κατέκτησε και 18 τίτλους.

1) Chris Evert: 16 χαμένοι τελικοί

Η Chris Evert προκρίθηκε σε 34 Grand Slam τελικούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη τενίστρια στην Open era. Από αυτούς τους τελικούς όμως, κατάφερε να κερδίσει μόνο τους 18, χάνοντας τους 16. Μπορεί να έχει κερδίσει το 89% όλων των αγώνων που έχει παίξει στην καριέρα της, ένας αριθμός ρεκόρ στην Open era, όμως παράλληλα είναι και η παίκτρια με τους περισσότερους χαμένους τελικούς σε Grand Slam διοργανώσεις.

Πηγή: tennisnews.gr