Blog
  • Main page
02
10
2015

Κύργιος: “O Federer είναι το πρότυπό μου”

By ab 0

O Νικ Κύργιος, ο οποίος αγωνίζεται στη Μαλαισία αυτή την εβδομάδα, παραχώρησε συνέντευξη από την Kuala Lumpur, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως o Roger Federer είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών και πως ακόμα τον παρακολουθεί στο YouTube, ενώ αποτέλεσε και το είδωλό του μεγαλώνοντας.

“Θυμάμαι που τον παρακολουθούσα να παίζει. Ακόμα τον βλέπω όταν είμαι στο δωμάτιό μου και δεν έχω τίποτα να κάνω. Βάζω βίντεο από το YouTube και κάθομαι και τον βλέπω. Πιστεύω πως είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών”, ανέφερε ο Κύργιος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στη Μαλαισία.

Ο 20χρονος Αυστραλός, ο οποίος έχει καταγωγή από την Ελλάδα και από τη Μαλαισία, επισκέφτηκε για 6η φορά τη χώρα της Ασίας, από όπου είναι η μητέρα του, Norlaila Kyrgios.

Ο Νικ μίλησε επίσης και για την επιλογή που πήρε όταν ήταν μικρός, όταν ακόμα υπήρχε το δίλημμα τένις ή μπάσκετ.

“Το μπάσκετ ήταν λίγο καλύτερο για μένα, αλλά οι γονείς μου με ώθησαν στο να διαλέξω το τένις. Έχω κάνει πολύ δρόμο τα τελευταία 6 χρόνια και δε μετανιώνω για την επιλογή μου.”

Η μητέρα του, Norlaila, έκανε επίσης ένα σχόλιο για το δίλημμα του νεαρού Ελληνοαυστραλού: “Στο τέλος, είπα στον Νικ ότι έπρεπε να διαλέξει ένα από τα δύο. Αλλά είτε ήταν μπάσκετ, είτε τένις, έπρεπε να αφοσιωθεί σε αυτό. Στη συνέχεια, αν δεν του άρεσε αυτό που θα έκανε, θα μπορούσε να τα παρατήσει και να κάνει το άλλο”, εξήγησε.

Ο Κύργιος πέρασε από χθες στα προημιτελικά του Malaysian Open, μετά τη νίκη του με 6-3, 6-2 επί του Ιάπωνα, Tatsuma Ito. Στους “8” θα αντιμετωπίσει τον Ivo Karlovic.

Πηγή: tennisnews.gr