Θα παίζει μέχρι το 2018;!
O Roger Federer νίκησε τον Rafael Nadal στον χθεσινό τελικό του Swiss Indoors και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο τουρνουά της πατρίδας του για 7η φορά. Μετά από τον αγώνα, αναγνώρισε πως ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έδωσε ποτέ στη Βασιλεία, ενώ κατέστησε σαφές πως δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει από το tour στο κοντινό μέλλον!
“Ήταν πιθανότατα η καλύτερη νίκη μου και μια από τις καλύτερες εβδομάδες μου στη Βασιλεία. Έζησα και πάλι το όνειρο. Το ότι είχα τον Nadal εδώ απέναντί μου στον τελικό, το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο. Έπαιξα μαζί του στα 34 και αυτό είναι φανταστικό. Ήμουν ήρεμος πριν τον τελικό.
Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι. Είχα τις ευκαιρίες μου στο δεύτερο σετ, αλλά στο τέλος έδωσε μια καλή μάχη και το πήρε. Έπαιξε δυνατά και με περισσότερη ένταση, αλλά έμεινα μαζί του στο τρίτο σετ και δεν έκανα λάθη στις κρίσιμες στιγμές. Το τελευταίο game ήταν σαν ρώσικη ρουλέτα, αλλά γενικά είμαι χαρούμενος με το παιχνίδι μου, ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα”, δήλωσε ο Federer, ο οποίος νίκησε τον Nadal με 6-3, 5-7, 6-3 στον τελικό του Swiss Indoors Basel.
“Ήταν ένας διασκεδαστικός αγώνας και πολύς υψηλής ποιότητας. Η αυτοπεποίθησή μου είναι αναμφίβολα καλή. Έχω ανακτήσει και πάλι την ψυχολογία μου μετά τη Σαγκάη. Το σώμα μου είναι συνηθισμένο να παίζει όλες αυτές τις εβδομάδες και έχω ακόμα ενέργεια”, πρόσθεσε ο Ελβετός, ο οποίος επιβεβαίωσε πως θα αγωνιστεί κανονικά στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα.
Όσον αφορά το πιο καυτό ερώτημα, για το μέχρι πότε σχεδιάζει να βρίσκεται στο tour, ένας από τους δημοσιογράφους τον ρώτησε αν θα τον βλέπουμε και το 2018: “Ελπίζω πως θα επιστρέψω αρκετές φορές εδώ και θα παίξω κι άλλους τελικούς σαν κι αυτόν με τον Rafa. Ο στόχος μου είναι να παίξω για όσο περισσότερο μπορώ.”
Πηγή: tennisnews.gr