Blog
  • Main page
14
09
2015

Η μπάλα που “σκότωσε” τη Serena αξίζει 1.500 δολάρια!

By ab 0

Θα αγοράζατε μια μπάλα τένις για 1.500 δολάρια; Τόσο αξίζει η τελευταία μπάλα που χρησιμοποιήθηκε σε έναν από τους ημιτελικούς του US Open, η μπάλα με την οποία η Roberta Vinci πήρε το match point με τη Serena Williams.

Μπορεί για τους περισσότερους να είναι μια φυσιολογική μπάλα τένις, όμως κάποιος αγόρασε την τελευταία μπάλα που χρησιμοποιήθηκε σε έναν από τους ημιτελικούς του US Open, έναντι 1.500 δολαρίων! Ήταν η μπάλα που σταμάτησε τα συγκλονιστικά σερί της Serena Williams, η μπάλα που για τελευταία φορά χτυπήθηκε από τη ρακέτα της Roberta Vinci, στη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της Ιταλίδας.

Για τη Vinci, αυτό το κερδισμένο match point σήμαινε τη μεγαλύτερη νίκη καριέρας, την πρώτη της πρόκριση σε τελικό Grand Slam, αλλά και 795.000 δολάρια στον χρηματικό της λογαριασμό!

Για κάποιον κοινό θνητό που απλά λατρεύει το τένις, η μπάλα αυτή άξιζε 1.500 δολάρια και θα την έχει για πάντα στη συλλογή του. Σύμφωνα με τον Barry Meisel, πρόεδρο της εταιρείας που πουλάει χρησιμοποιημένες (σε μεγάλα ματς) μπάλες, αν η Serena ήταν η νικήτρια, η τελευταία μπάλα του αγώνα θα είχε τη μισή αξία, 750 δολάρια.

“Πέρνουμε τις μπάλες 45 δευτερόλεπτα ή δύο λεπτά μετά από τον αγώνα, από τον διαιτητή. Για να τις ετοιμάσουμε παίρνουμε την επικύρωση, που διαρκεί από 8 έως 20 λεπτά”, περιγράφει ο Meisel, ο οποίος εκπροσωπεί την Meigray Group.

Από 12 μέχρι 36 μπάλες μπορούν να κρατηθούν από τον κάθε αγώνα. Μια μπάλα ενός αγώνα ρουτίνας, ανάμεσα στον Djokovic και τον Souza, μπορεί να πωληθεί για 49,99 δολάρια, ενώ η μπάλα από την ανατροπή του Donald Young κόντρα στον Viktor Troicki κοστίζει 29,99 δολάρια.

“Ο διαιτητής παίρνει αμέσως τη μπάλα που χρησιμοποιείται στο match point. Τα ball boys την εντοπίζουν και την τοποθετούν απευθείας σε μια τσάντα. Θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ωστόσο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.”

Περίπου δύο ώρες μετά από την έκπληξη της χρονιάς και την πρόκριση της Vinci στον τελικό του US Open, η πανάκριβη μπάλα ήταν έτοιμη για να πωληθεί.

Πηγή: http://tennisnews.gr/