Blog
  • Main page
23
10
2015

Επιστρέφει στο Ρότερνταμ ο Federer

By ab 0

O Roger Federer επιβεβαίωσε την παρουσία του στο Rotterdam Open της Ολλανδίας, τον Φεβρουάριο του 2016. Ο 34χρονος Ελβετός θα επιστρέψει στο Ρότερνταμ μετά από 3 χρόνια και θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του στο θεσμό, μετά από το 2005 και το 2012.

Ο Federer όχι μόνο δε σκέφτεται το τέλος της καριέρας του, αλλά δε διστάζει να μιλά για τα μελλοντικά του σχέδια. Προσφάτως ανακοίνωσε πως θα αγωνιστεί στο Ρότερνταμ την επόμενη σεζόν και μάλιστα ελπίζει πως θα το κάνει και τα επόμενα χρόνια! Βέβαια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι η τελευταία του παρουσία στο τουρνουά της Ολλανδίας.

“Ελπίζω πως θα επιστρέψω στο Ρότερνταμ και τα επόμενα χρόνια. Βέβαια, αναλογιζόμενος και την ηλικία μου, θα μπορούσε να μη συμβεί αυτό. Δεν ήξερα το 2012 ή το 2013 αν θα επέστρεφα, οπότε και τώρα δεν μπορώ να ξέρω. Μπορεί και να είναι η τελευταία μου παρουσία εκεί”, σχολίασε ο Ελβετός.

Ο Roger αγωνίστηκε τελευταία φορά στο Ρότερνταμ το 2013, όταν ηττήθηκε από τον Julien Benneteau στα προημιτελικά. Έχει κατακτήσει δύο τίτλους στην πόλη της Ολλανδίας, το 2005 (d. Ivan Ljubicic) και το 2012 (d. Juan Martin del Potro), ενώ ήταν φιναλίστ το 2001 (l. Nicolas Escude).

 

Το ABN AMRO World Tennis Tournament, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, ανήκει στην κατηγορία ATP World Tour 500 και θα διεξαχθεί την εβδομάδα 8-14 Φεβρουαρίου, 2016, όντας ο πρώτος σταθμός πολλών μεγάλων παικτών μετά από το Australian Open.

Πηγή: tennisnews.gr