Blog
  • Main page
05
07
2015

“Εκθρόνισε” την Kvitova με επική ανατροπή η Jankovic

By ab 0

Η Jelena Jankovic πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και επιβλήθηκε της περσινής πρωταθλήτριας Petra Kvitova με 2-1 σετ, παρά το γεγονός πως είχε βρεθεί πίσω με 3-6, 1-3! Στον 4ο γύρο του Wimbledon, η Σέρβα θα αντιμετωπίσει την Agnieszka Radwanska, που έδωσε συνέχεια στις άκρως εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Η Jankovic βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, απέναντι σε μια από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου και κατά πολλούς κορυφαίο φαβορί στο Wimbledon. Παρόλα αυτά, η Σέρβα έμεινε “ζωντανή” και τελικά πέτυχε μια πολύ μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας της Τσέχας με 3-6, 7-5, 6-4.

Η Jankovic επέστρεψε από το 1-3 στο 2ο σετ, ισοφαρίζοντας άμεσα σε 3-3. Το σετ κρίθηκε σε λεπτομέρειες, με την Σέρβα να κάνει ένα πολύ κρίσιμο break στο 12ο game, για το 7-5. Η πρώην Νο1 τενίστρια στον κόσμο έκανε ένα εξαιρετικό 3ο σετ και δεν απειλήθηκε ποτέ με break point, για να φτάσει σε νέο πολύ σημαντικό break στο 10ο game, με το οποίο ολοκλήρωσε την ανατροπή, σε ακριβώς 2 ώρες.

Η Kvitova, η οποία είχε προηγηθεί με 30-0 στο τελευταίο game του αγώνα, ολοκλήρωσε πρόωρα τις υποχρεώσεις της στο αγαπημένο της Grand Slam, το οποίο έχει κερδίσει δύο φορές, το 2011 και το 2014. Η Τσέχα, Νο2 στο ταμπλό, είχε 6 άσους και 24 winners, 9 περισσότερους από την Jankovic, έκανε όμως σχεδόν τα διπλάσια λάθη από την αντίπαλό της (21 έναντι 11).

Η Jankovic προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Wimbledon για 5η φορά στην καριέρα της και πρώτη από το 2010! Δεν έχει φτάσει ποτέ στα προημιτελικά, με το SW19 να είναι το μοναδικό Grand Slam, που δεν έχει ούτε μια συμμετοχή στην ημιτελική φάση.

Επόμενη αντίπαλος για την 30χρονη Σέρβα θα είναι η Agnieszka Radwanska, η οποία συνεχίζει τις πολύ εντυπωσιακές εμφανίσεις της στο Λονδίνο. Η Πολωνή, Νο13 στο ταμπλό, επιβλήθηκε της Casey Dellacqua με 6-1, 6-4, σε 63 μόλις λεπτά.

Η “Αga” έκανε ακόμη ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι, το οποίο συμπλήρωσε με 7 αβίαστα λάθη, έναντι 32 της Αυστραλής! Η Radwanska προκρίθηκε στις “16” του Wimbledon για 4η συνεχόμενη χρονιά και 8η συνολικά στην καριέρα της. Στο All England Club έχει γνωρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στον τελικό του 2012.