Blog
  • Main page
06
08
2015

Ας ξεχάσουμε τον καλύτερο Nadal

By ab 0

O Rafael Nadal είναι πάντα ορθολογικός, κάτι που αυταπόδεικτα φαίνεται από τις δηλώσεις του. Ο κάτοχος 14 τίτλων Grand Slam δεν διστάζει να μιλήσει για τις δύσκολες στιγμές του, την απόδοση του και γενικότερα την συνολική εικόνα του στο φετινό Tour, με περιρρέουσα ειλικρίνεια. Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε η συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena COPEl, όπου χωρίς ενδοιασμούς δήλωσε μεταξύ άλλων «να ξεχάσουμε τον καλύτερο Nadal».

«Ξεχάστε τον καλύτερο Nadal. Είμαι ο παίχτης που παρακολουθήσατε πριν από λίγο και θέλω να απολαμβάνω την ζωή μου μέρα με την μέρα. Ο καλύτερος Nadal μπορεί να επιστρέψει, μπορεί και όχι. Τώρα είμαι αυτός που είμαι.» Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τις δηλώσεις του στον Ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Rafa, μετά το τέλος του αγώνα με τον Fognini την Κυριακή,στο Αμβούργο. Εκεί, όπου κατάφερε να σηκώσει τον 67o τίτλο συνολικά στην καριέρα του και τον 47ο στο χώμα.

Τώρα θα προετοιμαστεί για την περίοδο των σκληρών επιφανειών με αποκορύφωμα το Αμερικανικό Όπεν, που θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου. Σχετικά με το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς ο Ισπανός δήλωσε: «Είμαι υποψήφιος για να κερδίσω τον τίτλο εκεί, αλλά σίγουρα δεν είμαι το φαβορί.»

Ο “Matador” στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην ήττα που τον επηρέασε περισσότερο φέτος σχολιάζοντας. «Υπήρξαν αρκετές;» είπε αστειευόμενος «Είναι μια περίπλοκη σεζόν για εμένα. Η ήττα στο Wimbledon με επηρέασε περισσότερο, δυσκολεύτηκα αρκετά να την δεχτώ, διότι είχα προετοιμαστεί καλά. Αν είχα χάσει λιγότερους αγώνες τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Ήρθε το ένα χτύπημα μετά το άλλο.»

Ο 29χρονος Ισπανός αυτή την εβδομάδα δεν θα αγωνιστεί σε καμία διοργάνωση, θέλοντας να ξεκουραστεί εν όψει των τουρνουά προετοιμασίας για το US Open, αρχής γενομένης από το Roger Cup, που ανοίγει την αυλαία του στις 10 Αυγούστου.