250αρι στην Κωνσταντινούπολη
Blog
  • Main page
09
07
2014

250αρι στην Κωνσταντινούπολη

By ab 0

Η μεγάλη ανάπτυξη του τένις στην Τουρκία, φέρνει ως φυσικό επακόλουθο τη διοργάνωση τουρνουά της σειράς ATP World Tour 250 στην Κωνσταντινούπολη από το 2015, όπως ανακοίνωσε η ATP, με την Πόλη να γίνεται σταθμός στο ευρωπαϊκό swing στη χωμάτινη περίοδο.

Έναν νέο χωμάτινο προορισμό θα έχουν οι τενίστες στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν καλύτερα για το δεύτερο Grand Slam της σεζόν στο Παρίσι.

Από το 2015, μετά την σούπερ επιτυχημένη τριετία με τη διοργάνωση του WTA Championships στο Σινάν Ερντέμ, η Κωνσταντινούπολη επανέρχεται στην πρώτη σκηνή του επαγγελματικού τένις, αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση ανδρικού τουρνουά ATP το οποίο θα διεξαχθεί 27 Απριλίου με 3 Μαΐου, την ίδια εβδομάδα που διεξάγονται παραδοσιακά τα τουρνουά σε Μόναχο (Γερμανία) και Οέιρας (Πορτογαλία).

Το Τούρκικο τουρνουά με την ονομασία Garanti Istanbul Open, θα διεξάγεται την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα από το σημαντικό Masters της Μαδρίτης στο Caja Magica.

Οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το 250αρι τουρνουά είναι εντυπωσιακές καθώς το Koza World of Sports, μια απ’τις μεγαλύτερες ακαδημίες τένις στον κόσμο, περιλαμβάνει κεντρικό γήπεδο με οροφή και δυνατότητα φιλοξενίας 7,500 θεατών.

Τα υπόλοια clay show courts, έχουν χωρητικότητα 9,500 θεατών ενώ στις εγκαταστάσεις υπάρχει το clubhouse που περιλαμβάνει μεγάλο γυμναστήριο, σπα, πισίνα και εστιατόριο.

Ενθουσιασμένος με την προοπτική εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ATP, Κρις Κέρμοντ: “Είμαστε πολύ χαρούμενη που ένα τουρνουά ATP World Tour θα λάβει μέρος στην Τουρκία για πρώτη φορά από το 2015. Οι νέες εξαιρετικές εγκαταστάσεις στην Κωνσταντινούπολη, θα είναι μια σπουδαία προσθήκη στα ήδη κορυφαία venues που διεξάγεται το tour ανά τον κόσμο. Προσθέτοντας την πολύ σημαντική αγορά της Τουρκίας στο καλεντάρι, το ATP World Tour 2015 θα έχει 62 τουρνουά σε 32 χώρες”

Οι εγκαταστάσεις του Koza World of Sports, περιλαμβάνουν συνολικά 15 εξωτερικά χωμάτινα courts, 20 outdoors hard courts, 28 indoor hard courts.

Πηγή http://tennis24.gr