11ος ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Blog
  • Main page
04
12
2013

11ος ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

By ab 0

Με απόλυτη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου ο XTERRA 11ος Χειμερινός Διάπλους Βουλιαγμένης by Garmin στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Περισσότεροι από 365 αθλητές και αθλήτριες δήλωσαν συμμετοχή στη διοργάνωση, αριθμός ρεκόρ για χειμερινό αγώνα κολύμβησης στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας αύξηση 110% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης και του XTERRA Greece, είχαν φροντίσει για κάθε λεπτομέρεια και όλα ήταν έτοιμα για να υποδεχτούν τους αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι άρχισαν να φτάνουν από τις 08:00 το πρωί στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής τους.

Σε ένα γιορτινό κλίμα, με δυνατή μουσική, και το ζεστό χειροκρότημα των θεατών που παρά τις όχι ιδανικές καιρικές συνθήκες γέμισαν τις εγκαταστάσεις του Ομίλου, στις 11:00 ακριβώς δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα για όλες τις αποστάσεις. Ο τερματισμός ήταν ακόμα μια ξεχωριστή εμπειρία για τους συμμετέχοντες αφού μετά την ολοκλήρωση του κολυμβητικό σκέλους, έπρεπε να τρέξουν μια απόσταση 60 μέτρων μέχρι την γραμμή τερματισμού.

Σε όλες τις αποστάσεις οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να κολυμπήσουν με μαγιό ή κολυμβητική στολή (wetsuit).

Στα 1000 μέτρα, πρώτη πέρασε την γραμμή τερματισμού η Τόνια Μαχαίρα, η κολυμβήτρια με τους περισσότερους τίτλους όλων των εποχών στην Ελλάδα και συμμετοχή σε 2 Ολυμπιάδες, σε χρόνο 13 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα. Ακολούθησε 1 δευτερόλεπτο πίσω της η Μαριτίνα Αντώνογλου και τρίτος γενικής ο Πρέτε Ζαν Πολ σε χρόνο 13 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριάθλου και εξαιρετική μαραθωνοδρόμος Ντενίζ Δημάκη, ήταν δεύτερη στην κατηγορία γυναικών με στολή, σε χρόνο 14 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.

Στα 2500 μέτρα, την κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές, την γραμμή τερματισμού πέρασε πρώτος ο Γιώργος Καραβάς σε χρόνο 38:44, δεύτερος ο Στέλιος Ανδρεάδης (πρώτος στην κατηγορία wetsuit) σε χρόνο 41:13 και τρίτη η Κατερίνα Τραπελίδου (πρώτη στην κατηγορία wetsuit) σε χρόνο 41:29.

Στα 5000 μέτρα, την δυσκολότερη απόσταση της ημέρας, την πρώτη θέση κέρδισε ο Χρήστος Παπαδόπουλος με χρόνο 1 ώρα 11 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, δεύτερος ο Χρυσικόπουλος Σπύρος σε χρόνο 1 ώρα 18 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα και στην τρίτη θέση ένα λεπτό αργότερα και ίδιο χρόνο ο Γιάννης Στίνης και ο Γιωργος Πώποτας (πρώτος στην κατηγορία wetsuit).

Στις γυναίκες την πρώτη θέση χωρίς στολή κέρδισε η Εφραιμία Καλοκύρη και με στολή η Μαρία Καμισάκη! Αναλυτικά τα αποτελέσματα θα βρείτε στο http://www.xterragreece.com/#!xterra-vouliagmeni/c647 .

Όλοι όσοι βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης απόλαυσαν έναν άρτια οργανωμένο και ασφαλή αγώνα φυσικά με την εγγύηση της πετυχημένης ομάδας του XTERRA Greece.

Το XTERRA αποτελεί το μεγαλύτερο brand off road events σε όλο τον κόσμο με παρουσία σε περισσότερες από 23 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα από το 2013.

Η εξαιρετική διοργάνωση του 1ου XTERRA Greece Championship που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Πλαστήρα τον Ιούνιο, εντυπωσίασε τους Έλληνες και ξένους συμμετέχοντες και έθεσε την βάση της καθιέρωσης των αγώνων XTERRA στην Ελλάδα.

Ο Οργανωτική Επιτροπή του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης και του XTERRA θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και ειδικότερα:

Την Garmin, την Mediamarkt, τα Holmes Place, την GU, την Chiquita, την Know How, την Dicloplast , την X – TREME STORES για τα δώρα στους νικητές και φυσικά την έμπειρη ομάδα Lifeguard Hellas που φρόντισε για την ασφάλεια των συμμετεχόντων!

Πηγή: http://www.nov.gr