Τι κι αν δίδαξαν ήθος;
Blog
  • Main page
28
01
2014

Τι κι αν δίδαξαν ήθος;

By ab 0

Στάνισλας Βαβρίνκα και Ράφαελ Ναδάλ, παρέδωσαν μαθήματα ήθους, επαγγελματισμού και συναδελφικής αλληλεγγύης στην μονομαχία τους για τον τίτλο στο Australian Open. Ο τραυματίας Ισπανός, προτίμησε να πέσει μαχόμενος στην αρένα και ο Σταν έδειξε απίστευτη αυτοσυγκράτηση, μην πανηγυρίζοντας τον πρώτο του Major τίτλο!

Όλες αυτές οι αξίες που αντιπροσωπεύει το τένις, παρατάχθηκαν στη Rod Laver Arena το βράδυ της Κυριακής…

Δυστυχώς, αυτές οι αξίες δεν κατανοήθηκαν από μερίδα των “φιλάθλων” που ασχολούνται με το ευγενές αυτό άθλημα. Η μεγάλη και έντιμη προσπάθεια των δύο, δυστυχώς δεν είχε αντίκρυσμα σε κάποιους…

Ο τραυματισμός του Ναδάλ, γρήγορα μεταφράστηκε από τους “ειδικούς” ως πρόφαση του Ισπανού να αποφύγει την ήττα απ’τον ανώτερο Βαβρίνκα.

Ο “πίθηκος”, “ινδιάνος”, “γύφτος”, όπως αποκάλεσαν πολλοί τον Ναδάλ, προσποιήθηκε τραυματισμό γιατί είδε ότι στο 1ο σετ, δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Βαβρίνκα.

Αν κάποιος έκανε μια βόλτα στα social media κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του τελικού, θα δυσκολευτόταν να πιστέψει ότι έπαιζε ο Βαβρίνκα στον τελικό και όχι ο Φέντερερ.

Για να κατανοήσεις το φαινόμενο αυτό, απαιτούνται γνώσεις ψυχολογίας ίσως και ψυχιατρικής, οπότε δεν θα μπορέσω να δώσω μια επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη.

Είναι, απλά, κρίμα να έχει τέτοια αντιμετώπιση ένας σπουδαίος πρωταθλητής, όπως είναι ο Ναδάλ που δεν έχει δώσει το παραμικρό δείγμα στο παρελθόν.

Αυτοί που επιτέθηκαν αισχρά και χυδαία στον Ναδάλ, μάλλον θα πρέπει να ψάξουν μέσα τους γιατί συνέβη αυτό.

Εμπάθεια, κομπλεξισμός και κατ’επέκταση έλλειψη αθλητικής παιδείας…

Δεν έχω σκοπό να κάνω το δικηγόρο του Ναδάλ, γιατί δεν το έχει καθόλου ανάγκη. Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, μιλάει από μόνη της. Οι ίδιοι οι συνάδελφοί του, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια, τόσο για την τενιστική του αξία όσο και για τον χαρακτήρα του.

Ο ίδιος ο Βαβρίνκα δήλωσε: “Ο Ράφα τραυματίστηκε. Το είδα αυτό. Δεν σέρβιρε καθόλου. Για το 2ο σετ, δεν κουνιόταν καθόλου. Μετά ήταν ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Έπρεπε να συγκεντρωθώ στο τένις μου και να βρω τρόπο να το κερδίσω. Έβλεπα και ήξερα ότι ήταν δύσκολο γι’αυτον. Ήμουν και εγώ στεναχωρημένος γιατί δεν είναι αυτός ο τρόπος που θέλω να κερδίσω ένα ματς”

Τεράστια κίνηση απ’τον Ελβετό, τη στιγμή της ΠΑΝΑΞΙΑΣ νίκης του, όταν δεν πανηγύρισε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, δείχνοντας τον απεριόριστο σεβασμό που τρέφει για τον αντίπαλό του. Έδειξε πως πρέπει να συμπεριφερθεί σε ανάλογη στιγμή, ένας πραγματικός πρωταθλητής! Ο Σταν δεν κέρδισε χιλιάδες θαυμαστές, μόνο για το εκπληκτικό τένις που έπαιξε στη Μελβούρνη αλλά και από αυτή την κίνηση.

Όλοι αυτοί οι σχετικοί που παρακολουθούν χρόνια τένις, δεν πήραν έστω και το παραμικρό από τέτοιου είδους συμπεριφορές που βλέπουμε στα γήπεδα.

Το σκέφτηκα πολύ αν πρέπει να διαθέσω χρόνο για να αναφερθώ σε αυτή τη μικρή, θέλω να πιστεύω, μερίδα των ανθρώπων που αντί να χαρούν το άθλημα, περιμένουν στη γωνία τον “εχθρό” τους για να βγάλουν το δικό τους κόμπλεξ, το δικό τους απωθημένο, τη δική τους ζήλια…

Είναι αυτοί που “χάλασαν” τη μεγάλη νίκη του Βαβρίνκα και όχι ο τραυματισμός του Ναδάλ…

Αλλά είπαμε… όπως νιώθει ο καθένας.

Πηγή:http://tennis24.gr