Τενίστρια της χρονιάς η Σερίνα Γουίλιαμς
Blog
  • Main page
25
11
2014

Τενίστρια της χρονιάς η Σερίνα Γουίλιαμς

By ab 0

Την κάτοχο 18 τίλων γκραν σλαμ, Σερίνα Γουίλιας ανέδειξε κορυφαία παίκτρια του 2014 η WTA. Η Αμερικανίδα, που για δεύτερη χρονιά θα τερματίσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης (4η στην καριέρα της) δεν ψηφίστηκε ομόφωνα ως η καλύτερη της σεζόν.

Στην άκρως επιτυχημένη φετινή σεζόν η Αμερικανίδα, που κατέκτησε 7 τίτλους, περισσότερους από κάθε άλλη συμπαίκτρια της, συμπεριλαμβανομένων των US Open και WTA Finals, συγκέντρωσε το 62% (36 στους 58) της προτίμησης των δημοσιογράφων, ενώ ήρθε δεύτερη στις επιλογές των φιλάθλων.

Τις καρδιές των φιλάθλων, και την προτίμηση τους στην σχετική ψηφοφορία «έκλεψε» η Σιμόνα Χάλεπ, την οποία επέλεξε το 48% των ψηφοφόρων, με την Γουίλιαμς να ακολουθεί με 21%.

Αυτή ήταν η 6η χρονιά που Σερίνα Γουίλιαμς αναδεικνύεται κορυφαία. Το συγκεκριμένο βραβείο έχει παραλάβει περισότερες φορές στο παρελθόν η Στέφι Γκραφ (8) και η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (7). Μάλιστα αυτές οι τρεις παίκτριες είναι και οι μόνες που το έχουν κερδίσει περισσότερες από δύο φορές, στα 38 χρόνια της ιστορίας του θεσμού.

Συνοπτικά τα βραβεία της WTA για το 2014:

Καλύτερη Νέα παίκτρια της σεζόν: Μπελίντ Μπέντσιτς

Η αθλήτρια με την μεγαλύτερη βελτίωση στη χρονιά: Εουζενί Μπουσάρ

Η τενίστρια με το εντυπωσιακότερο comeback: Μιργιάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι

Το καλύτερο ζευγάρι της χρονιάς: Σάρα Εράνι – Ρομπέρτα Βίντσι

Καλύτερη παίκτρια της σεζόν: Σερίνα Γουίλιαμς