Τα ντόπινγκ κοντρόλ του 2014
Blog
  • Main page
07
02
2015

Τα ντόπινγκ κοντρόλ του 2014

By ab 0

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) ανακοίνωσε τους ελέγχους ντόπινγκ που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2014 στους τενίστες και της τενίστριες των δύο επαγγελματικών tour.

Νόβακ Τζόκοβιτς, Άντι Μάρει, Ρότζερ Φέντερερ και Στάνισλας Βαβρίνκα, ελέγχθηκαν συνολικά 14 φορές, κατά τη διάρκεια τουρνουά ή στην off-season ενώ ο Ράφαελ Ναδάλ 12 που ενδεχομένως εξηγείται λόγω της μεγάλης απουσίας του Ισπανού από το περσινό ATP Tour.

Στις γυναίκες, στους περισσότερους ελέγχους υποβλήθηκε η Πέτρα Κβίτοβα με 14 doping control ενώ 4-6 φορές ελέγχθηκαν Μαρία Σαράποβα και Σερίνα Γουίλιαμς μέσα σε αγωνιστική περίοδο και τουλάχιστον 7 φορές εκτός συναγωνισμού.

To αντι-ντόπινγκ κοντρόλ της ITF, είναι ένα ολοκληρωμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα ελέγχου για παράνομες ουσίες που ισχύει για όλους τους παίκτες που αγωνίζονται σε τουρνουά Grand Slam και σε τουρνουτά που διαοργανώνονται υπό την εγίδα των ITF, ATP, WTA.

Οι αθλητές-αθλήτριες ελέγχονται για ουσίες που απαγορεύονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό αντι-ντόπινγκ και εφόσον διαπιστωθεί ότι παραβιάζεται κάποιος απ’τους κανόνες του αντι-ντόπινγκ, επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αντι-ντόπινγκ κοντρόλ στο τένις και του παγκόσμιου κώδικα αντι-ντόπινγκ.