Στη φυλακή ο Hewitt
Blog
  • Main page
19
05
2015

Στη φυλακή ο Hewitt

By ab 0

Ο παλιός πρωταθλητής του τένις, Bob Hewitt, κρίθηκε ένοχος για δύο υποθέσεις βιασμού και μία σεξουαλικής παρενόχλησης και τιμωρήθηκε με 6 χρόνια φυλάκισης. Σύμφωνα με τον δικαστή Bert Bam, o Αυστραλός, κάτοχος 9 Grand Slam τίτλων στα διπλά, δεν έδειξε μεταμέλεια κατά τη διάρκεια της δίκης του.

Ο Hewitt κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό δύο κοριτσιών και τη σεξουαλική παρενόχληση μιας τρίτης κοπέλας, τον περασμένο Μάρτιο. Και οι 3 περιπτώσεις συνέβησαν τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, όταν ο Hewitt ήταν προπονητής των θυμάτων.

Ο δικαστής της υπόθεσης, Bert Bam, εξήγησε πως πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι για όλους και να μη δίνονται ελαφρυντικά στους ηλικιωμένους. Ο Hewitt σήμερα είναι 75 ετών.

Στη δίκη παραβρέθηκε και η σύζυγος του Hewitt, Delaille, η οποία παρακάλεσε το δικαστήριο να δείξει έλεος και να μην επιβάλλει ποινή φυλάκισης. Οι μαρτυρίες των τριών θυμάτων ωστόσο είχαν εντυπωσιακές ομοιότητες και κρίθηκαν αληθινές.

Ο Hewitt, ο οποίος δικάστηκε στη δεύτερη πατρίδα του, τη Νότια Αφρική, αναμένεται να ασκήσει έφεση για να επανεξεταστεί η απόφαση. Τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, ο πρώην πρωταθλητής του τένις είχε κερδίσει 9 Grand Slam τίτλους στα διπλά.