Blog
  • Main page
06
02
2015

Σε hard court το Rio 2016!

By tgi 0

Λόγω της αγάπης των Λατινοαμερικάνων για το χώμα, πολλοί πίστεψαν ότι το Ολυμπιακό τουρνουά τένις στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 θα διεξαχθεί στην κόκκινη επιφάνεια, όμως όπως έγινε γνωστό (χωρίς επίσημη ανακοίνωση), το χρυσό μετάλλιο των αγώνων θα κριθεί σε αγώνες που θα πραγματοποιηθούν σε σκληρή επιφάνεια!

Περίπου 16 μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και το Ολυμπιακό κέντρο αντισφαίρισης βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής στην περιοχή Barra da Tijuca.

Το μεγαλόπνοο έργο, θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και θα αποτελέσει κληρονομιά για το Βραζιλιάνικο τένις, αφού εκεί θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν μεγάλα τουρνουά και μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ θα στοιχίσει κάτι παραπάνω από 45εκ. δολάρια!

Το κεντρικό court θα έχει χωρητικότητα 10,000 θεατών ενώ θα υπάρχουν άλλα δύο εξωτερικά courts, 5,000 και 3,000 θέσεων αντίστοιχα.

Θα υπάρχουν επίσης 7 γήπεδα στις εγκαταστάσεις με χωρητικότητα 250 θέσεων το καθένα αλλά και ακόμη έξι προπονητικά courts.

Αυτό που πάντως προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι το Ολυμπιακό τουρνουά του 2016, θα πραγματοποιηθεί σε σκληρή επιφάνεια και όχι σε χωμάτινη, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Ο λόγος είναι ότι το Ολυμπιακό τουρνουά θα λάβει χώρα πριν τη διεξαγωγή των δύο Masters σε Καναδά και Σινσινάτι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το US Open, οπότε θα ήταν άβολο για τους περισσότερους τενίστες να πάνε απ’το χόρτο (Wimbledon), σε χωμα και στη συνέχεια σε hard court.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ITF θα ανακοινώσει ότι ο νικητής των Ολυμπιακών αγώνων θα πάρει 1,000 βαθμούς ATP, αυξάνοντας τη συγκομιδή σε σχέση με το Λονδίνο και το Πεκίνο.

Τα τελευταία χρόνια, το Ολυμπιακό τουρνουά τένις έχει αποκτήσει τεράστιο κύρος και λογίζεται πλέον ως ένα πολύ σημαντικό τουρνουά, ισάξιο των τεσσάρων Grand Slams.

Τα προηγούμενα χρόνια, αρκετοί τενίστες “σνόμπαραν” τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως πλέον όλοι ονειρεύονται να ανέβουν στο βάθρο.

Υπερασπιστής του τίτλου στους άνδρες είναι ο Άντι Μάρει και στις γυναίκες η Σερίνα Γουίλιαμς.

Translate »