Σάρωσε και φέτος ο Φέντερερ
Blog
  • Main page
15
12
2014

Σάρωσε και φέτος ο Φέντερερ

By ab 0

Mε δύο μεγάλα βραβεία έφυγε από την εκδήλωση Credit Suisse Sports Awards 2014 ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος αναδείχθηκε ο Ελβετός αθλητής της χρονιάς για το 2014 ενώ μαζί με την υπόλοιπη ομάδα Davis Cup της χώρας του, πήραν το βραβείο της κορυφαίας ομάδας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και φέτος, στη γιορτή του αθλητισμού στην Ελβετία, ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο κορυφαίος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, αναδείχθηκε ο κορυφαίος αθλητής της χώρας του για το 2014 ενώ κατέκτησε και τον τίτλο “Team of the Year” για την ιστορική επιτυχία της εθνικής ομάδας Davis Cup, με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της Ελβετίας.

Τα βραβεία διοργανώνονται απ’την Credit Suisse (χορηγός του Φέντερερ) και την SSR και οι νικητές προκύπτουν από ψηφοφορία από το Ελβετικό κοινό.

Ο Φέντερερ συγκέντρωσε το 31% των ψήφων, κερδίζοντας τον συμπατριώτη του Ντάριο Κολόνα (cross-country skiing) που ήρθε 2ος με 24% ενώ στην 3η θέση ήταν ο Στάνισλας Βαβρίνκα με 21% των ψήφων.

Ήταν η 6η φορά, μετά το 2003, 2004, 2006, 2007 και 2012 που ο Ρότζερ Φέντερερ κατακτά τον τίτλο του κορυφαίου Ελβετού της χρονιάς.

Άλλωστε ο μαέστρος λογίζεται ήδη ως ο κορυφαίος αθλητής στην αθλητική ιστορία της Ελβετίας.

Η άλωση της Λιλ, πριν μερικές εβδομάδες και ο τίτλος του Davis Cup που έφεραν για πρώτη φορά στην Ελβετία, χάρισε στους Φέντερερ, Βαβρίνκα, Λαμέρ, Τσιουντινέλι και Λούτι τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας για το 2014.

Ήταν η δεύτερη φορά που ο Φέντερερ κερδίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία, αφού το 2008 είχε κερδίσει τον τίτλο και πάλι μαζί με τον Στάνισλας Βαβρίνκα για τη σπουδαία επιτυχία τους, με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.