Πως να βελτιώσετε το BH Smash
Blog
  • Main page
03
12
2014

Πως να βελτιώσετε το BH Smash

By ab 0

Ένα από τα πιο δύσκολα αλλά και εντυπωσιακά χτυπήματα στο τένις, είναι το backhand smash. Ο Πατ Ράφτερ που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, έχοντας υποχρεώσεις στην IPTL, μας δίνει συμβουλές για το πως μπορούμε να βελτιώσουμε το συγκεκριμένο χτύπημα, με κάποιες απλές ασκήσεις.

Ξεκινάμε με ένα διασκεδαστικό drill στο προπονητικό court, έχοντας στόχο να περάσουμε την μπάλα πάνω απ’τα σύρματα με ένα backhand smash.
“Έχει πλάκα γιατί δεν είναι απ’τα χτυπήματα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι. Όμως, όταν μάθεις πως να το κάνεις, θα δεις ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πολύ μέσα στο παιχνίδι σου. Οι περισσότεροι είναι τεμπέληδες και γυρνάνε για να χτυπήσουν με κανονικό smash. Όταν ήμουν παιδί, ένας φίλος μου και εγώ, προσπαθούσαμε να στείλουμε τη μπάλα πάνω απ’το φράχτη. Παίζαμε αυτό το παιχνίδι σχεδόν σε κάθε ζέσταμα. Το κάναμε για πλάκα, προσπαθώντας το μπαλάκι να σκάσει και να περάσει απ’την άλλη μεριά του φράχτη με backhand smash. Θα πρότεινα στον κόσμο, αν θέλουν να βελτιώσουν το συγκεκριμένο χτύπημα, να παίξουν αυτό το παιχνίδι στο προπονητικό court.

Mην ανησυχείτε τόσο πολύ για την τεχνική ή να φτιάξετε μυς. Η τεχνική και η δύναμη θα έρθουν χτυπώντας πολλά backhand smashes.
“Δεν υπάρχει μεγάλη τεχνική στο συγκεκριμένο χτύπηματα. Απλά χτυπήστε όσα περισσότερα backhand smashes μπορείτε. Θα το δουλέψετε μόνοι σας. Όσον αφορά την ενδυνάμωση και για να γίνεται δυνατοί να παίξετε αυτό το χτύπημα, πιστεύω ότι αν συνεχίσετε να προπονείστε με backhand smashes, θα δυναμώσετε αρκετά”

Να έχετε τη σωστή συμπεριφορά κάνοντας backhand smash. Αν σας κάνουν λόμπα στην πλευρά του backhand, μην σκεφτείτε ότι έχετε χάσει ήδη τον πόντο.
“Σίγουρα, το φυσιολογικό μου smash ήταν καλύτερο απ’το backhand smash. Όμως, όταν οι περισσότεροι που τους έκαναν λόμπα στο backhand, σκέφτονταν ότι ο πόντος έχει τελειώσει, εγώ σκέφτομαι ότι ο πόντος μπορεί να κερδιθεί ακόμη. Αυτό δεν συμβαίνει βέβαια αρκετά. Οι πόντοι που θα σας έρθουν για backhand smash είναι λιγοι, οπότε αν δυναμώσετε το backhand smash μπορείτε να τους κερδίσετε. Άλλωστε, είναι και όμορφο χτύπημα”.