Νόλε: «Παραμένω συγκεντρωμένος»
Blog
  • Main page
08
09
2014

Νόλε: «Παραμένω συγκεντρωμένος»

By ab 0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θεωρεί ότι η πτωτική πορεία του μετά την κατάκτηση του Γουίμπλεντον οφείλεται στις αλλαγές στην προσωπική του ζωή.

Ο 27χρονος Σέρβος έκανε απογοητευτικές εμφανίσεις στο Τορόντο και το Σινσινάτι, ενώ απέτυχε να προκριθεί στον τελικό του US Open για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τον έχει επηρεάσει ο γάμος του με την Γέλενα Ρίστιτς, που σε λιγότερο από δύο μήνες θα φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Ο ίδιος, όμως, τονίζει ότι ήταν προσηλωμένος στον στόχο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη…

“Φυσικά είμαι σε επαφή με τη σύζυγό μου και φυσικά συμμετέχω στην εγκυμοσύνη”, ήταν η απάντηση του Νόλε όταν ρωτήθηκε σχετικά, μετά να οδυνηρή ήττα από τον Κέι Νισικόρι στα ημιτελικά. “Αλλά δεν άλλαξε κάτι στην προετοιμασία μου για το τουρνουά. Ήμουν αφοσιωμένος στο US Open, όλα ήταν στραμμένα εκεί. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Στον ημιτελικό το καλύτερό μου δεν ήταν στο σημείο που ήθελα”.

Ο 27χρονος Σέρβος είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει αν ο ερχομός του παιδιού του θα αλλάξει το πρόγραμμά του, αν και ανάφερε ότι “η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα”. Το μωρό αναμένεται να γεννηθεί τον Οκτώβριο, οπότε δεν αποκλείεται ο Τζόκοβιτς να επιλέξει να χάσει σημαντικά τουρνουά. Θυμίζουμε ότι υπερασπίζεται τους τίτλους στο Πεκίνο (29/9-5/10), τη Σανγκάη (5-12/10), το Παρίσι (27/10-2/11) και το Λονδίνο (9-16/11).

Ο Νόλε φάνηκε να μπορεί να χειριστεί την υπερβολική ζέστη στη Νέα Υόρκη, σε αντίθεση με τον Νισικόρι που έδειχνε σε καλύτερη κατάσταση, παρότι προερχόταν από δύο “μαραθώνιους”. “Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες, αλλά και εκείνος είχε περάσει περισσότερες ώρες στο κορτ. Δεν ήμουν σε ισορροπία. Ήταν ένα γενικό συναίσθημα. Τα χτυπήματά μου δεν ήταν εκεί. Έτσι είναι ο αθλητισμός, όμως. Πρέπει να συγχαρώ έναν καλύτερο αντίπαλο και να προχωρήσω μπροστά. Να προσπαθήσω να κλείσω τη χρονιά όπως πέρυσι”.