«Ναι» στην ανεξαρτησία ο Μάρεϊ!
Blog
  • Main page
18
09
2014

«Ναι» στην ανεξαρτησία ο Μάρεϊ!

By ab 0

Ο Άντι Μάρεϊ, προς έκπληξη όλων, πήρε θέση για το σημερινό δημοψήφισμα στην Σκωτίας και δήλωσε υπέρ της ανεξαρτησίας από τη Μεγάλη Βρετανία!

Εξέφρασε τη στήριξή του στο “ναι” με μήνυμα που ανέβασε τις πρώτες πρωινές ώρες στο twitter, το οποίο περιείχε και κριτική για την καμπάνια του “όχι”. “Τεράστια μέρα για τη Σκωτία σήμερα”, έγραψε ο κάτοχος δύο Grand Slam τίτλων και ολυμπιονίκης του 2012 με τα χρώματα, φυσικά, της Μεγάλης Βρετανίας. “Η αρνητικότητα της καμπάνιας του ‘όχι’ μου άλλαξε τελείως την άποψη. Περιμένω με ενθουσιασμό το αποτέλεσμα. Πάμε να το κανουμε!”. Χωρίς αμφιβολία, μιλάμε για θαρραλέα κίνηση…

Ο 27χρονος Σκωτσέζος προτίμησε τη… σιωπή τις προηγούμενες μέρες και είχε, μάλιστα, τόνισει ότι δεν θα δημοσιοποιούσε την άποψή του. Είχε δηλώσει, πάντως, ότι σε περίπτωση ανεξαρτησίας θα εκπροσωπούσε πλέον την πατρίδα του.

Ο Μάρεϊ πέρασε πολλά μέχρι να κερδίσει το Γουίμπλεντον και τις… καρδιές των Άγγλων. Ακόμα μνημονεύει το γεγονός ότι αναφερόταν ως Σκωτσέζος στις ήττες και ως Βρετανός στις νίκες! Το 2006 είχε προκαλέσει… σεισμό όταν (χαριτολογώντας, πάντως) είχε πει ότι θα υποστήριζε “οποιονδήποτε εκτός από την Αγγλία” στο Μουντιάλ.

Πέρυσι στο Γουίμπλεντον, βέβαια, είχε δηλώσει ότι δεν του άρεσε η κίνηση του πρωθυπουργού της χώρας Άλεξ Σάλμοντ να πανηγυρίσει τη νίκη του με τη σημαία της Σκωτίας… Ο Μάρεϊ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ντάνμπλεϊν, ωστόσο ως κάτοικος Λονδίνου δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Η στάση του για το δημοψήφισμα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από Σκωτσέζους followers του, αλλά να δούμε τι επίδραση θα έχει στη δημοτικότητά του στη Μεγάλη Βρετανία…