Ναδάλ: Προστατέψτε το χώμα
Blog
  • Main page
03
03
2015

Ναδάλ: Προστατέψτε το χώμα

By ab 0

O πιο επιτυχημένος τενίστας όλων των εποχών, στις χωμάτινες επιφάνειες, Ράφαελ Ναδάλ κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους να προστατέψουν την πιο παραδοσιακή επιφάνεια του αθλήματος, το χώμα, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιφάνεια είναι η λιγότερο επιβλαβή για τη σωματική υγεία των τενιστών.

Ακούγοντας τις φήμες ότι το τουρνουά που μόλις κατέκτησε στο Μπουένος Άιρες, ενδέχεται να μετατραπεί σε hard court, ο Ράφαελ Ναδάλ θέλησε να τοποθετηθεί στο θέμα και να πει την άποψή του, γενικά για την “τσιμεντοποίηση” του τένις, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να προστατευεί η επιφάνεια του χώματος.

Το τουρνουά του Ακαπούλκου, μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στο χωμάτινο Golden Swing της Λατινικής Αμερικής, τα τελευταία δύο χρόνια διεξάγεται σε σκληρή επιφάνεια ενώ υπάρχουν έντονες φήμες που θέλουν και το Argentina Open να μετατρέπεται σε hard court.

“Το χώμα είναι παραδοσιακή επιφάνεια του αθλήματος και πρέπει να το προστατέψουμε. Το άθλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν συνδυάζεις νέα τουρνουά με παραδοσιακά τουρνουά. Τα τελευταία χρόνια αλλάζουμε περισσότερο τα τουρνουά από χώμα σε hard court όμως η σκληρή επιφάνεια είναι πιο επιθετική και προκαλεί περισσότερους τραυμτισμούς.

Αν δείτε τα στατιστικά, θα διαπιστώσετε ότι όλο και περισσότεροι τενίστες αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και πρέπει να το προσέξουν πολύ αυτό οι άνθρωποι που έχουν την τύχη του τένις στα χέρια τους” είπε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος Ισπανός, λίγο μετά την ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ του Γκιγέρμο Βίλας, με τους περισσότερους τίτλους στο χώμα στην Open Era (46).

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, ο Ράφα πρόσθεσε: “Κατά τη γνώμη μου, είναι σημαντικό να είμαστε υγιείς όχι μόνο κατά τη διάρκεια της καριέρας μας αλλά και όταν ολοκληρωθεί αυτή, αφού υπάρχει ζωή και μετά το τένις. Οι περισσότεροι τενίστες του tour, τους αρέσει να παίζουν κι άλλα αθλήματα οπότε θέλουμε να χαρούμε τον αθλητισμό και τη ζωή, όταν σταματήσουμε το τένις.

Όταν ολοκληρώσω την καριέρα μου, θέλω να είμαι σε θέση να παίξω ποδόσφαιρο με τους φίλους μου, όμως παίζοντας τόσο πολύ σε hard courts, το κάνει δύσκολο αυτό”

Ο Ναδάλ, μετά την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου μετά από 9 μήνες, θα ταξιδέψει για την Καλιφόρνια όπου θα πάρει μέρος στο 1ο Masters της χρονιάς στο Indian Wells (12/03) εκεί όπου πέρυσι είχε αποκλειστεί στον 3ο γύρο απ’τον Ντολγκοπόλοφ, ωστόσο στο Miami Masters που θα ακολουθήσει, πρέπει να υπερασπιστεί την πορεία του προς τον τελικό.