Νέες μπηχτές από Ράφα
Blog
  • Main page
07
11
2013

Νέες μπηχτές από Ράφα

By ab 0

Ο Ράφα Ναδάλ παραδέχτηκε ότι αυτό που τον ενδιέφερε πρωτίστως σήμερα ήταν η εξασφάλιση του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Και δεν δίστασε στη συνέχεια να κάνει ξανά κριτική στην ΑΤΡ!

“Η αλήθεια είναι ότι πιο σημαντικό για εμένα σήμερα ήταν το Νο.1, αυτή είναι η αλήθεια”, είπε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο μετά από τη νίκη του επί του Σταν Βαβρίνκα στο Ο2. “Όλη τη σεζόν έλεγα ότι δεν είναι αυτός ο στόχος μου, ωστόσο μετά από όσα συνέβησαν νομίζω ότι το άξιζα. Ήταν ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που έχω κάνει στην καριέρα μου, να επιστρέψω στην κορυφή μετά από τρεις σεζόν. Μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Τώρα μπορώ να συγκεντρωθώ απόλυτα στο τουρνουά”.

Ο Ράφα, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν… καίγεται για την κορυφή τη νέα χρονιά. “Δεν θέλω να παλέψω για το Νο.1. Θέλω να παλέψω για να είμαι ανταγωνιστικός, να μπορώ να κερδίζω σημαντικά τουρνουά. Αυτός είναι ο στόχος μου”.

Ο αριστερόχειρας Ισπανός δεν θέλησε να πει πολλά για την υπόθεση του Βίκτορ Τροΐτσκι και τη δωδεκάμηνη τιμωρία του. “Όταν μιλάω για αυτά τα πραγματα δεν είναι καλό για εμένα. Όμως, έχουμε κανόνες. Καλούς ή κακούς, αλλά έχουμε κανόνες. Λυπάμαι για τον Βίκτορ, γιατί τον πιστεύω. Πιθανότατα ο γιατρός να έκανε λάθος. Ωστόσο, ξέρει ότι πρέπει να περνάει από έλεγχο όταν του ζητείται. Αυτό ήταν το λάθος του”.

Ο Ναδάλ δήλωσε πρόσφατα ότι “τέρμα η πολιτική για εμένα”, όμως έκανε την κριτική του στην ΑΤΡ για άλλη μια φορά. Δεν ανάφερε τίποτα για τις επιφάνειες, αλλά για τι άλλο να μιλούσε; “Εγώ και άλλοι τενίστες έχουμε προσπαθήσει σκληρά για να βελτιωθεί το άθλημα γενικά και να κάνουμε πράγματα που θα μεγαλώσουν τις καριέρες μας. Όταν σταματήσω θα είμαι νέος και θα ήθελα να μπορώ να προπονούμαι και όταν τελειώσει η καριέρα μου. Αυτό με στεναχωρεί, αλλά είναι προσωπικό. Εγώ δεν είμαι, ωστόσο, τίποτα. Ένας ακόμα παίκτης, μια ακόμα καριέρα. Με τη σημερινή δομή δεν γίνεται να αλλάξεις τίποτα. Μπορείς, όμως να αλλάξεις τη δομή. Αλλά δεν έχω δύναμη, δεν θέλω να παλέψω άλλο. Θέλω να παίξω τένις και να απολαύσω τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου. Αυτοί που πρέπει να ξέρουν τι βελτιώνεται, το ξέρουν”.

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/