Μπορεί μια ήττα να “τελειώσει” τον Nadal;
Blog
  • Main page
22
05
2015

Μπορεί μια ήττα να “τελειώσει” τον Nadal;

By ab 0

Ο πρώην επαγγελματίας τενίστας και αναλυτής του ESPN, Patrick McEnroe, αναλύει πως ένας πρόωρος αποκλεισμός του Rafael Nadal στο Roland Garros και μια ενδεχόμενη έξοδoς από το Top10 της παγκόσμιας κατάταξης, μπορεί να βγάλει τον Ισπανό από τον χάρτη του αθλήματος! Με τον Αμερικανό συμφώνησε η “θρυλική” Chris Evert.

“Πιστεύω πως είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά για την υπόλοιπη καριέρα του Nadal. Δε νομίζω πως θα καταφέρει να επανέλθει αν βγει έξω από το Top10, κάτι που είναι πολύ πιθανό αν χάσει νωρίς”, σχολίασε ο μικρός αδερφός του John McEnroe.

Ο Nadal θα υπερασπιστεί 2.000 βαθμούς στο Roland Garros και ήδη έχει πέσει στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν δεν καταφέρει να κερδίσει τον 10ο τίτλο του στο παριζιάνικο Slam είναι πολύ πιθανό να βρεθεί χαμηλότερα, ενώ αν ηττηθεί πριν από τα ημιτελικά η έξοδός του από το Top10 είναι παραπάνω από εφικτή.

“Θα είναι ένα τεράστιο ψυχολογικό πλήγμα για αυτόν. Προφανώς δεν παίζει με την ίδια ευκολία που το κάνουν οι Federer και Djokovic. Καταπονεί το σώμα του και έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες. Ελπίζω ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να δούμε μια πολύ γρήγορη πτώση του”, πρόσθεσε ο McEnroe.

“Ποτέ δεν υποτίμησα την καρδιά του πρωταθλητή που διαθέτει, δε νομίζω όμως ότι μπορεί να αρκεστεί σε αυτό. Προφανώς η καρδιά και η αφοσίωση υπάρχουν ακόμα. Πιστεύω ότι φταίει το σώμα του. Αν το σώμα και το μυαλό αρχίσουν να καταρρέουν, νομίζω θα είναι και το τέλος του”, συμπλήρωσε ο 48χρονος Αμερικανός.

Μαζί του συμφώνησε και η Chris Evert, 7 φορές πρωταθλήτρια στο Roland Garros και κάτοχος 18 Grand Slam τίτλων.

“Και εγώ αυτό νιώθω. Όλες τις άλλες τις χρονιές που είχε προβλήματα, πάντα ανακτούσε την αυτοπεποίθησή του στα χωμάτινα τουρνουά. Μετά είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του για το υπόλοιπο της χρονιάς και τα πήγαινε αρκετά καλά. Πιστεύω ότι αν δεν πάρει αυτοπεποίθηση από τη χωμάτινη σεζόν φέτος, θα είναι πολύ δυσκολότερα στις σκληρές επιφάνειες. Νομίζω ότι θα τον επηρεάσει αρκετά.”