Μπαίνει οροφή στο Philippe Chatrier
Blog
  • Main page
11
06
2015

Μπαίνει οροφή στο Philippe Chatrier

By ab 0

Το μεγαλύτερο γήπεδο του Roland Garros, το Philippe Chatrier, θα έχει οροφή τα επόμενα χρόνια, καθώς δόθηκε το “πράσινο φως” για να ξεκινήσει η κατασκευή. Όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, τα έξοδα για τη δημιουργία της οροφής θα φτάσουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ!

“Σήμερα, οι οικοδομικές άδειες για την επέκταση του Roland Garros υπογράφτηκαν”, δήλωσε η Hidalgo στη γαλλική τηλεόραση.

Το πρότζεκτ που εγκρίθηκε, θα αυξήσει το χώρο των εγκαταστάσεων του Roland Garros περίπου κατά 50%, καθώς θα δημιουργηθούν επίσης βοτανικοί κήποι, μια κίνηση που αποφασίστηκε μετά από πολλές διαμαρτυρίες οικολόγων.

Συνολικά οι κατασκευές θα στοιχίσουν 400 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο κάθε χρόνο γίνεται σκληρή κριτική στους διοργανωτές, που δεν έχουν “στελεχώσει” ήδη το τουρνουά με μια τουλάχιστον οροφή. Συνεπώς, αν αναλογιστούμε και τα έσοδα που έχει το τουρνουά ετησίως, μια τέτοια κίνηση έδειχνε απαραίτητη.

Φέτος πολλές μέρες το πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε, εξαιτίας της βροχής και κυρίως εξαιτίας της έλλειψης προβολέων. Επίσης αξέχαστο θα μείνει το συμβάν με το κομμάτι λαμαρίνας, που παρασύρθηκε από τον δυνατό άνεμο και χτύπησε μερικούς φιλάθλους – ευτυχώς ελαφρά – στο Philippe Chatrier.