«Μην χειροκροτάτε τον Φέντερερ»
Blog
  • Main page
22
10
2014

«Μην χειροκροτάτε τον Φέντερερ»

By ab 0

Ρότζερ Φέντερερ και Σταν Βαβρίνκα σκέφτονται αυτή τη στιγμή μόνο το τουρ, αλλά οι Γάλλοι φαίνεται πως ήδη ζουν και αναπνέουν για τον τελικό του Davis Cup (21-23/11)!

Ο φιναλίστ της Σανγκάης Ζιλ Σιμόν κάλεσε τους συμπατριώτες του που θα βρεθούν στη Λιλ να μην… χειροκροτήσουν πολύ τον Φεντ! “Φοβάμαι ότι το κοινό μας σέβεται πολύ τον Φέντερερ. Μακάρι να είχε την ίδια αντιμετώπιση που έχουν άλλοι. Όταν είναι ο Ρότζερ ο κόσμος σκέφτεται στο στυλ ‘αχ, είναι ο Ρότζερ’. Έχει τον κόσμο στο πλευρό του όπου και αν παίζει. Στο Ρολάν Γκαρός όταν παίζει με Γάλλο το κοινό είναι 50-50 και σκέφτεσαι ‘τι στο καλό συμβαίνει'”.

Ο 29χρονος Γάλλος θεωρεί ότι ο κόσμος μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι του βασιλιά. “Αν μπεις στο κεφάλι του μπορεί να λυγίσει. Πρέπει να νιώσει ότι δεν χειροκροτείται τόσο πολύ. Έχει συνηθίσει όλοι να φωνάζουν υπέρ του. Και ξαφνικά θα κάνει τρία λάθη στο φιλέ, θα έρθει το μπρέικ πόιντ και θα δούμε πώς θα μπορέσει να το σώσει”.

Θυμίζουμε ότι έγινε αρχικά μεγάλη κουβέντα για την τριήμερη προετοιμασία του Φεντ στο χώμα και κάποιοι στη Γαλλία ισχυρίστηκαν ότι ο 33χρονος Ελβετός απλά… μπλόφαρε για να ανησυχήσει τους αντιπάλους του. Ο ίδιος ο Ρότζερ χαμογέλασε όταν άκουσε τα σχόλια και τόνισε σε εκπομπή της ελβετικής τηλεόρασης ότι δεν χρειάζεται να κάνει τέτοια παιχνίδια… Ανέφερε, μάλιστα, ότι ενδέχεται να κάνει και άλλες προπονήσεις στο χώμα ανάμεσα στα hard court τουρνουά που ακολουθούν.

Όσο για τον Σιμόν; Αρκέστηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου του στη Βασιλεία να πει ότι δεν του προκάλεσαν έκπληξη οι δηλώσεις του, αφού ο Γάλλος συνηθίζει να… μιλάει πολύ! Μάλλον ο τελικός άρχισε νωρίς…