Κafelnikov: “Θα μείνω έκπληκτος αν ο Nadal κερδίσει Grand Slam”
Blog
  • Main page
14
06
2015

Κafelnikov: “Θα μείνω έκπληκτος αν ο Nadal κερδίσει Grand Slam”

By ab 0

Ο Yevgeny Kafelnikov μίλησε για τον Rafael Nadal σε πρόσφατη συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας πως αν ο Ισπανός καταφέρει να κερδίσει ακόμα έναν Grand Slam τίτλο, θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Ρώσος, πρώην Νο1 στον κόσμο τενίστας, μίλησε επίσης για τον Roger Federer και για το ενδεχόμενο να στραφεί στην προπονητική.

“Λατρεύω τον Rafa. Χωρίς αμφιβολία, πέρσι ένιωσα πως ήταν αδύναμος σωματικά. Τα προηγούμενα χρόνια έπαιζε πιο κοντά στην baseline, τώρα είναι διαφορετικά. Ο Rafa είναι ήδη 29 χρονών και δεν μπορεί να κερδίζει παίκτες εξαντλώντας τους, ειδικά σε αγώνες των 5 σετ. Επίσης δεν έχει πια το πλεονέκτημα του εκφοβισμού με το μέρος του. Οι παίκτες δεν τον φοβούνται πια. Αν ο Rafa κερδίσει ένα ακόμα Grand Slam, θα μείνω έκπληκτος, αλλά θα χαρώ.”

Ο 41χρονος Ρώσος, πρωταθλητής στο Australian Open (1999) και στο Roland Garros (1996), μίλησε επίσης για το φαινόμενο του Roger Federer, που λίγες εβδομάδες πριν γίνει 34, συνεχίζει να παίζει τένις στο κορυφαίο επίπεδο.

“Στην ηλικία του, δεν μπορώ να καταλάβω πως παίζει τόσο καλά”, δήλωσε εντυπωσιασμένος ο Kafelnikov. Ο Ρώσος μίλησε επίσης για το ενδεχόμενο να στραφεί στην προπονητική, όπως έκαναν αρκετοί παίκτες της γενιάς του.

“Αν μου γινόταν πρόταση, γιατί όχι; Πολλοί παλιοί μου συνάδελφοι τα πάνε πολύ καλά ως προπονητές, όπως ο Ivanisevic και ο Becker, αλλά ποτέ δε ζήτησα τις συμβουλές τους. Αν γίνω προπονητής, ίσως δείξω την αξία μου.”

Τέλος, ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ (2000), αναφέρθηκε στο ρωσικό τένις, στο οποίο στα τελευταία χρόνια διακρίνονται μόνο οι γυναίκες. Ο 41χρονος ξεχώρισε πάντως τον 17χρονο Andrey Rublev, που όπως υποστήριξε μπορεί να μπει ανάμεσα στους κορυφαίους στα επόμενα χρόνια.

“Τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες μας έχουν δώσει πολλές περισσότερες χαρές σε σχέση με τους άνδρες. Νομίζω πως τα κορίτσια έχουν περισσότερα κίνητρα. Θέτουν μόνες τους τον στόχο να γίνουν Top10 παίκτριες και τα καταφέρνουν. Οι άνδρες συχνά δεν έχουν αυτή τη συμπεριφορά. Έχω προσέξει όμως τις δυνατότητες του Rublev, που πιστεύω πως μπορεί να τα πάει πολύ καλά. Έχει εξαιρετική βάση και είναι πολύ καλός τεχνικά. Χρειάζεται μόνο να μεγαλώσει και περισσότερη σωματική δύναμη για να εκτοξευθεί.”