Κρατάει τα θετικά ο Nadal
Blog
  • Main page
12
05
2015

Κρατάει τα θετικά ο Nadal

By ab 0

Ο Rafael Nadal έμεινε απογοητευμένος από την εμφάνισή του στον τελικό του Madrid Open, ωστόσο έκανε λόγο για πολλές ευχάριστες στιγμές μέσα στην εβδομάδα, τις οποίες θέλει να κρατήσει και να προχωρήσει, διαγράφοντας τη χθεσινή “κακή” μέρα.

“Τα συναισθήματα που είχα αυτή την εβδομάδα ήταν θαυμάσια. Η συμπεριφορά μου στους αγώνες ήταν πολύ καλή. Το παιχνίδι μου επίσης ήταν καλό τις περισσότερες μέρες, εκτός από σήμερα (σ.σ. χθες), που δεν ήταν η μέρα μου. Ελπίζω πως δε θα έχω πολλές μέρες σαν τη σημερινή στο μέλλον”, είπε ο Nadal.

Ο “Μatador” έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει για 3η συνεχόμενη χρονιά στη Μαδρίτη, καθώς ηττήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του από τον Andy Murray στο χώμα, με 6-3, 6-2.

“Ήταν περίεργα σήμερα. Δεν ήταν η μέρα που περίμενα. Το παιχνίδι άρχισε άσχημα. Μετά από αυτό έχασα το ρυθμό μου. Προσπάθησα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Πάλεψα σε κάθε στιγμή και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ήταν μια από αυτές τις μέρες που απλά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις.

Δεν μπορώ να αποχωρήσω από τη Μαδρίτη λυπημένος. Πρέπει να είμαι χαρούμενος και να διαγράψω αυτό που συνέβη σήμερα. Θα κρατήσω τις καλές στιγμές που είχα στην εβδομάδα και υπήρχαν πολλές απ’ αυτές, ήταν περισσότερες από τις κακές. Θα προσπαθήσω να ανακτήσω την καλή μου ψυχολογία στη Ρώμη.”

Ο Ισπανός ταξίδεψε σήμερα για την ιταλική πρωτεύουσα, όπου θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του στο Ιnternazionali BNL d’ Italia. Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Adrian Mannarino και Marsel Ilhan, ενώ έχει πιθανό αντίπαλο τον Roger Federer στα ημιτελικά.

“Πιστεύω πως έχω κάνει ένα βήμα μπροστά και παίζω καλύτερα τώρα. Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω δύο εβδομάδες στη σειρά σε όλη τη σεζόν. Είναι η ώρα να το κάνω. Θα δούμε τι θα συμβεί στη Ρώμη. Ελπίζω πως θα παλέψω όσο μπορώ για να έχω μια καλή εβδομάδα.”

Σήμερα, ο Nadal έπεσε στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης και έμεινε για πρώτη φορά εκτός του Top5 στα τελευταία 10 χρόνια. Στη Ρώμη θα είναι στο Νο4 του ταμπλό, ενώ λογικά θα είναι εκτός των πρώτων 4 του ταμπλό στο Roland Garros, κάτι που συνεπάγεται με δυσκολότερη κλήρωση.

“Ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί. Είναι κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, στην εποχή μας είναι πολύ δύσκολο να είναι κάποιος στο Top4 για 10-11 συνεχόμενα χρόνια.”