Κοκκινάκης: Μάγκας ο Φέντερερ
Blog
  • Main page
17
12
2014

Κοκκινάκης: Μάγκας ο Φέντερερ

By ab 0

Πέρυσι, ο Ρότζερ Φέντερερ είχε πάρει τον Νικ Κύργιο για να προπονηθεί. Φέτος, ήταν η σειρά του άλλου ανερχόμενου Ελληνοαστραυλού τενίστα, του Θανάση Κοκκινάκη ο οποίος δήλωσε κατενθουσιασμένος με την εβδομάδα που πέρασε δίπλα στο Βασιλιά του αθλήματος, στο Ντουμπάι, χαρακτηρίζοντας μάγκα τον Ελβετό.

Μετά το απολαυστικό τριήμερο στην Ινδία για λογαριασμό της IPTL, ο Ρότζερ Φέντερερ εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται στην προπονητική του βάση, το Ντουμπάι, όπου προετοιμάζεται για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο 33χρονος από τη Βασιλεία, θέλει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς με φέτος, όταν παρουσίασε ένα πολύ σταθερό πρόσωπο καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, αγωνιζόμενος σε 11 τελικούς με ρεκόρ 5-6 ενώ έγινε ο γηραιότερος στην ιστορία που τερματίζει στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Την τελευταία εβδομάδα, μαζί του στο Ντουμπάι βρέθηκε ο Θανάσης Κοκκινάκης ο οποίος έπαιξε το ρόλο του sparing partner για τον Φέντερερ, σε μια συνηθισμένη κίνηση του Ελβετού να επιλέγει νέα ταλέντα και να χτυπάει μαζί τους αρκετές μπάλες.

Ο 18χρονος Κοκκινάκης, εμφανίστηκε πανευτυχής που έζησε αυτή την εμπειρία, δίπλα στον κορυφαίο τενίστα του αθλήματος, όπως έκανε και ο κολλητός του πέρυσι, Νικ Κύργιος.

“Ήταν απίστευτη η προπόνηση με τον θρύλο Ρότζερ Φέντερερ τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Έμαθα πολλά. Είναι απίστευτος τενίστας και ένας ακόμη καλύτερος μάγκας” έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Θανάσης Κοκκινάκης που βρίσκεται στο career high Νο150 της παγκόσμιας κατάταξης και τη νέα σεζόν θα προσπαθήσει να καθιερωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους 100 του αθλήματος.

O Aυστραλός θρύλος, Τζον Νιούκομπ είπε ότι ο Κοκκινάκης έχει λαμπρό μέλλον.

“Θα κάνει την κίνησή του την επόμενη χρονιά. Πιστεύω ότι είναι το ίδιο με τον Νικ, με προοπτικές να γίνει top20, top10 και top5 στον κόσμο. Μάλιστα, ίσως έχει και ένα πιο all-around παιχνίδι απ’τον Νικ αν και όχι τόση εκρηκτική δύναμη όπως ο Νικ. Ίσως ο Θανάσης χρειαστεί μια επιπλέον χρονιά, όμως πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερος. Θα εκπλαγώ αν δεν τερματίσει την επόμενη σεζόν μέσα στους πρώτους 100” είπε ο Νιούκομπ.