Κατάργηση του 2ου σερβίς;
Blog
  • Main page
01
02
2015

Κατάργηση του 2ου σερβίς;

By ab 0

Ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας αντισφαίρισης (ITF), Φραντσέσκο Ρίτσι Μπίτι, δήλωσε ότι θέλει να κάνει αλλαγές σε παραδοσιακούς κανονισμούς του τένις και η κατάργηση του 2ου σερβίς απ’τους αγώνες, είναι μια από αυτές.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν πολλές συζητήσεις αλλά και δοκιμές προκειμένου το άθλημα του τένις να γίνει πιο ελκυστικό και να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο κόσμο.

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στα courts, με το σύστημα Hawk Eye που έφερε επανάσταση στο άθλημα ενώ ποιος ξεχνάει την απόφαση του Ίον Τίριακ να βάψει μπλε το παραδοσιακό κόκκινο χρώμα του χώματος, στο Masters της Μαδρίτης.

Πρόσφατα, οι Αυστραλοί αποκάλυψαν τα δικά τους σχέδια για το τένις του μέλλοντος, με λιγότερα games ανά σετ (4) και πιο γρήγορες συνθήκες αγώνα.

Ο Φραντσέσκο Ρίτσι Μπίτι, προχώρησε λίγο παραπέρα τη σκέψη του, λέγοντας ότι θα ήθελε να καταργήσει το 2ο σερβίς.

“Ναι, θέλω να καταργήσω το 2ο σερβίς. Το τένις είναι ένα θεαματικό άθλημα, οπότε πρέπει να εξελιχθεί. Συμβαίνει συχνά το γεγονός ότι οι τενίστες δίνουν το καλύτερό τους, αυτοσυγκεντρώνονται και προσέχουν πιο πολύ, όταν είναι τα τελευταία games ενός σετ. Γι’αυτό σκεφτόμαστε να μικρύνουμε τα σετ από τα έξι games στα τέσσερα. Ήδη έχουμε συμφωνήσει με την ATP. Μετά από αυτό, η επόμενη επαναστατική ιδέα είναι να ακυρώσουμε το 2ο σερβίς. Θα πρέπει να το δοκιμάσουμε να δούμε πως πάει, όπως κάναμε και με το hawk eye” είπε ο Ρίτσι Μπίτι ο οποίος είναι πρόεδρος της ITF από το 1999.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Ιταλού παράγοντα, υπάρχει πρόθεση της ITF αλλά και των ATP/WTA να κοπούν τα σετ των έξι games, στο πλαίσιο του Fast4tennis που θέλησαν να εισαγάγουν οι Αυστραλοί πρόσφατα.

Μιλώντας για την εξέλιξη του τένις, ο Ρίτσι Μπίτι πρόσθεσε: “Νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει το άθλημα. Με τις νέες ρακέτες, τα νέα πλέγματα, τον εξοπλισμό γενικά. Πλέον οι τενίστες έχουν πολλά εφόδια. Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν είναι απλά ένας σπουδαίος πρωταθλητής, είναι επίσης ένας τενίστας που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία. Οι τενίστες πλέον είναι πραγματικοί αθλητές, κάτι που δεν συνέβαινε παλιότερα”