Καλωσήρθατε στην επιφάνειά μου
Blog
  • Main page
11
06
2014

Καλωσήρθατε στην επιφάνειά μου

By ab 0

Χαρούμενος που επιστρέφει στην αγαπημένη του επιφάνεια, εκεί όπου έχει γράψει τη σπουδαιότερη ιστορία της καριέρας του, είναι ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος αυτή την εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Gerry Weber Open του Χάλε, προσπαθώντας να κτίσει ψυχολογία και αγωνιστικό ρυθμό για το Wimbledon Championships.

Ο Φέντερερ είναι ο πιο επιτυχημένος τενίστας στην ιστορία, όσον αφορά τις επιδόσεις του στο χόρτο.

Οι 13 τίτλοι και το ποσοστό νικών .871 στην πράσινη επιφάνεια, τον κατατάσουν στην κορυφή της λίστας με τους πιο επιτυχημένους στην Open Era.

Αυτή την εβδομάδα, ο 32χρονος Ελβετός θα προσπαθήσει να πανηγύρισει τον 7ο τίτλο του στο Χάλε (2003-06, 2008, 2013) και να υπερασπιστεί τον μοναδικό τίτλο που κατέκτησε κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου.

Το ρεκόρ του Φέντερερ στο Χάλε είναι 43-5 ενώ ο Βασιλιάς έχει κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο στα 9 από τα τελευταία 11 χρόνια (εκτός απ’τις σεζόν 2010-11).

Ποια είναι το κλειδί της επιτυχίας του Φέντερερ στην πράσινη επιφάνεια;

“Καταρχήν θα πρέπει να σου αρέσει να παίζεις στο γρασίδι για να είσαι επιτυχημένος, γιατί η σεζόν στο χόρτο είναι μικρή, συνήθως είναι 2-3 τουρνουά, κάποιοι αγωνίζονται μόνο σε ένα. Οπότε πρέπει να έχεις το σωστό mindset, να περιμένεις σύντομα ράλι, να προσαρμοστείς στον αντίπαλο, να επιβάλεις το παιχνίδι σου.

Το footwork είναι πολύ σημαντικό στο γρασίδι. Δεν μιλάμε γι’αυτό πολύ αλλά πιστεύω ότι η κίνησή σου στο χορτάρι είναι πολύ σημαντική, όπως και στη χωμάτινη επιφάνεια. Πολλοί τενίστες δεν μπορούν να κινηθούν καλά στο χόρτο επειδή η σεζόν είναι πολύ σύντομη και δεν έχουν τον χρόνο να συνηθίσουν.

Πιστεύω ότι όλα αυτά τα έμαθα πολύ νωρίς στην καριέρα μου και αυτό βοήθησε να έχω αυτές τις επιτυχίες” είπε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ ο οποίος θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Gerry Weber Open την Τετάρτη, αντιμετωπίζοντας τον Πορτογάλο, Ζοάο Σούζα.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο γρασίδι, ο Φέντερερ πρόσθεσε: “Είναι, σίγουρα, είναι μια απ’τις αγαπημένες μου περιόδους. Διασκεδάζω επίσης στα indoors, τη χωμάτινη σεζόν, την Αυστραλία, την Αμερική. Δεν έχει σημασία… Πραγματικά, όμως, μου αρέσει πολύ το τουρνουά του Χάλε. Έρχομαι πολλά χρόνια εδώ και νιώθω σαν στο σπίτι μου.

Το Wimbledon είναι παιδικό μου όνειρο, να παίξω εκεί και να είμαι επιτυχημένος εκεί και φυσικά το χορτάρι από μόνο του είναι ξεχωριστό. Δυστυχώς δεν παίζουμε συχνά σε γρασίδι. Μόνο και μόνο να περπατάς πάνω του, είναι μοναδικό. Είναι σαν να περπατάς πάνω σε μοκέτα, νιώθεις ότι δεν θέλεις να το χαλάσεις. Για μένα είναι πάντα ευχαρίστηση να επιστρέφω στη χορτάρινη σεζόν”

Τέλος, ο Φέντερερ αναφέρθηκε και στην οικογένειά του που είναι σύσσωμη στο Χάλε.

“Όλα πάνε καλά προς το παρόν. Είναι αλήθεια ότι είμαι κουρασμένος τις δύο τελευταίες ημέρες. Ταξίδευα, προπονήθηκα σκληρά, είναι και η μετάβαση στο χόρτο που σου προκαλεί πόνο στους μύες. Ευτυχώς έχω μια υπέροχη γυναίκα που φροντίζει τα παιδιά το βράδυ και εγώ μπορώ να κοιμάμαι”

Πηγή http://tennis24.gr