Ιταλοί τενίστες έστηναν ματς
Blog
  • Main page
16
10
2014

Ιταλοί τενίστες έστηναν ματς

By ab 0

Δύο Ιταλοί τενίστες αντιμετωπίζουν κατηγορίες διαφθοράς, μετά από αποκάλυψη συνομιλιών μέσω διαδικτύου, όπου υποστηρίζεται ότι “πούλησαν” αγώνες!

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2007 στο Skype, ο Ντανιέλε Μπρατσάλι, σπεσιαλίστας πλέον στο διπλό, κανονίζει με έναν λογιστή που συνελήφθη το 2011 ένα ματς στο Νιούπορτ με τον Σκόβιλ Τζένκινς. Ο 36χρονος αθλητής, μάλιστα, αναφέρει και… ταρίφα για κάθε απώλεια σετ στον συνομιλητή του! Ο Αμερικανός κέρδισε τελικά την αναμέτρηση με 6-2, 6-1.

Το 2011, ένας ιδιοκτήτης στοιχηματικής εταιρίας, που αργότερα συνελήφθη και αυτός, ακούγεται να λέει ότι ο Ποτίτο Σταράτσε (Νο.150) συμφώνησε να πουλήσει τον τελικό του τουρνουά της Καζαμπλάνκα. Πράγματι, ο Ισπανός Πάμπλο Αντούχαρ πήρε τη νίκη με 6-1, 6-2.

Ο εισαγγελέας Ρομπέρτο Ντι Μαρτίνο, επικεφαλής της έρευνας, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των συνομιλιών και δεν απέκλεισε την περίπτωση να αναμειγνύονται στο σκάνδαλο και άλλοι τενίστες, από άλλες χώρες.

Δημοσιεύματα στην Ιταλία, εξάλλου, αναφέρουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και ο Αντρέας Σέπι (Νο.49)! Οι Μπρατσάλι και Σταράτσε, πάντως, που δεν θέλησαν να σχολιάσουν το θέμα, έχουν τιμωρηθεί στο παρελθόν από την ΑΤΡ για στοιχηματισμό.