Θα με κέρδιζε έτσι κι αλλιώς
Blog
  • Main page
10
12
2014

Θα με κέρδιζε έτσι κι αλλιώς

By ab 0

Ο Ρότζερ Φέντερερ παραδέχθηκε, στο πλαίσιο της παραμονής του στην Ινδία, ότι ακόμα κι αν άλλαζε τη ρακέτα του πριν από πέντε χρόνια, ο Ράφαελ Ναδάλ θα τον κέρδιζε και πάλι τις περισσότερες φορές.

Ο 33χρονος Ελβετός, μετά τις περσινές δοκιμές με το μεγαλύτερο κεφάλι στη ρακέτα του, έχει καταλήξει στο νέο μοντέλο το οποίο φαίνεται να λειτουργεί άψογα και να ταιριάζει περισσότερο σε αυτή τη φάση της καριέρας του.

Όταν ο Φέντερερ ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν θα είχε καλύτερα αποτελέσματα κόντρα στον Ναδάλ, εφόσον είχε κάνει αυτή την αλλαγή πριν πέντε χρόνια, ο μαέστρος παραδέχθηκε ότι ο Ισπανός αντίζηλός του θα τον κέρδιζε ακόμη κι έτσι…

Ο Φέντερερ είναι ο πιο επιτυχημένος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, κατέχοντας τα δύο σημαντικότερα ρεκόρ στο τένις: τους Grand Slam τίτλους (17 έναντι 14 των Σάμπρας, Ναδάλ) και τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (302).

Παρόλαυτά, πολλοί βάζουν στην κουβέντα για τον κορυφαίο όλων των εποχών, τον Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ κόντρα στον Φέντερερ, έχοντας κερδίσει 23 φορές τον Ελβετό σε σύνολο 33 αναμετρήσεων (23-10).

Ο Φέντερερ είπε ότι προσπάθησε να αλλάξει τη ρακέτα του, πριν περίπου πέντε χρόνια, όμως ήταν δύσκολο να το κάνει όταν είχε τόσο μεγάλες επιτυχίες με την παλιά του ρακέτα.

Εκείνη την εποχή, ο Φέντερερ πανηγύριζε τον 15ο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του, στο Wimbledon 2009 ενώ λίγους μήνες αργότερα κατέκτησε και το Australian Open 2010.

Από το 2010, Ναδάλ και Φέντερερ έχουν συναντηθεί 13 φορές, με τον Ισπανό να μετράει 10 νίκες έναντι μόλις τριών του αιώνιου αντιπάλου του.

Μάλιστα, ο Ράφα τρέχει ένα σερί 5 συνεχόμενων νικών, στα τελευταία ραντεβού με τον Φέντερερ….