Θέλει λίγο χρώμα ο Φέντερερ
Blog
  • Main page
05
07
2014

Θέλει λίγο χρώμα ο Φέντερερ

By ab 0

Να χαλαρώσει λίγο η αυστηρή πολιτική των διοργανωτών του Wimbledon στα λευκά ρούχα που πρέπει να φορούν οι τενίστες στο Λονδρέζικο Grand Slam, θέλει ο Ρότζερ Φέντερερ αν και δεν βλέπει αυτό να γίνεται σύντομα.

Πριν ένα χρόνο, ο Φέντερερ είχε πέσει θύμα της αυστηρότητας των Λονδρέζων όταν τον είχαν αναγκάσει να αλλάξει παπούτσια καθώς η σόλα στο μοντέλο που είχε επιλέξει για το Championships, ήταν πορτοκαλί.

Ο 32χρονος Ελβετός, μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού τουρνουά, χαρακτήρισε πολύ αυστηρή αυτή την παράδοση και κάλεσε τους διοργανωτές να αλλάξουν λίγο την πολιτική τους, βάζοντας χρώμα στο παραδοσιακό τουρνουά του Λονδίνου.

Τα τελευταία χρόνια, αυξάνονται οι τενίστες που κάνουν παράπονα για την all-white πολιτική του Wimbledon που δεν επιτρέπει στους συμμετέχοντες να έχουν ούτε καν χρωματικά αξεσουάρ, αγωνιζόμενοι στο τρίτο Major της χρονιάς.

Μάλιστα, ο Φέντερερ είπε ότι στις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από παλαιότερα χρόνια, με πρωταθλητές όπως ο Στέφαν Έντμπεργκ, ο Μπόρις Μπέκερ και ο Μπιορν Μποργκ, υπήρχαν χρωματικές αποχρώσεις.

Ο διευθυντής του All England Club, Ρίτσαρντ Λιούις που είναι συνδιοργανωτής με την LTA και την ITF στο Wimbledon, τόνισε ότι ο κανονισμός είναι να φοράνε όλοι λευκά ρούχα αλλά και λευκά αξεσουάρ.

“Αποφασίσαμε τα τελευταία χρόνια, ότι και τα αξεσουάρ όπως αντιδρωτικά, μπαντάνες και κάλτσες να ταιριάζουν με την πολιτική των λευκών ρούχων” είπε χαρακτηριστικά ο Λιούις.

Ο Φέντερερ, είπε πως ελπίζω το Wimbledon να γίνει πιο ελαστικό στο μέλλον σε αυτή την πολιτική.

“Η πρωσοπική μου γνώμη είναι ότι οι κανονισμοί στα ρούχα είναι πολύ αυστηροί. Ομως το σέβομαι και το δέχομαι. Καταλαβαίνω την απόφαση των διοργανωτών να τηρήσουν την παράδοση. Ίσως στο μέλλον να αποφασίσουν να αλλάξουν λίγο τη φιλοσοφία τους, όμως αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν έτσι” τόνισε ο κάτοχος 7 τίτλων στο Championships.

Πηγή http://tennis24.gr