Επίθεση Federer προς διοργανωτές και security
Blog
  • Main page
25
05
2015

Επίθεση Federer προς διοργανωτές και security

By ab 0

Πλούσια η αγωνιστική δράση την πρώτη ημέρα του Roland Garros, πολλά όμως ήταν και τα παρατράγουδα. Μετά από το συμβάν του “εισβολέα” στο Philippe Chatrier, ο Roger Federer επιτέθηκε με δηλώσεις του στον security που δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, ενώ ο νεαρός φίλαθλος αποκάλυψε τη μικρή συνομιλία που είχε με τον Roger και τον τρόπο που μπήκε στο court.

“Προφανώς δεν είμαι ευχαριστημένος μ’ αυτό που έγινε. Έγινε και χθες στην προπόνηση. Ήταν απλά ένα παιδί, αλλά μετά ήρθαν και τρία άλλα παιδιά. Μετά πάλι σήμερα, στο κεντρικό court, όπου νομίζεις ότι κανείς δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο. Είχε συμβεί και στον τελικό του 2009, ξανά σε μένα”, τόνισε ο Federer.

O Eλβετός αναφέρθηκε στον τελικό με τον Robin Soderling, όταν κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο του στο Roland Garros. Τότε είχε μπει στο γήπεδο ο γνωστός για τις “εισβολές” του Jimmy Jump, ο οποίος μάλιστα τον πλησίασε πολύ επιθετικά και όπως ήταν φυσικό τον τρόμαξε. Και τότε, η αντίδραση της ασφάλειας ήταν πολύ καθυστερημένη.

“Συνήθως μιλάω μόνο για τον εαυτό μου, αλλά σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι εκπροσωπώ όλους τους παίκτες. Όταν κάνεις τη δουλειά σου, πρέπει να νιώθεις ασφαλής. Είναι ξεκάθαρο ότι είμαι δυσαρεστημένος. Τίποτα άσχημο δεν έγινε και νιώθω ανακούφιση γι’ αυτό, προφανώς όμως δεν ήταν ωραία κατάσταση”, πρόσθεσε ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων.

“Ο Gilbert Ysern (διευθυντής του τουρνουά) ήρθε και μου απολογήθηκε. Είχαμε μια συζήτηση και του είπα ότι αυτό δε χρειαζόταν να συμβεί. Του είπα και για χθες, που δεν το γνώριζε. Είμαι σίγουρος ότι θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα και αυτό δε σημαίνει ότι θα προστατεύσει μόνο το φετινό τουρνουά, αλλά και αυτά των επόμενων χρόνων. Χρειάζεται να έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον και να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπαίνει στο court. Έτσι υποτίθεται πως πρέπει να είναι”, συμπλήρωσε ο Ελβετός.

Φανερά εκνευρισμένος ο Federer μίλησε και για τον security, που έχασε από τα μάτια του τον πιτσιρικά που “εισέβαλε” στο court: “Το να είσαι security δε σημαίνει ότι απλά φοράς μια ωραία γραβάτα και κάθεσαι στο γήπεδο!”

Τέλος, ο νεαρός θαυμαστής του Roger, που ήθελε μόνο μια selfie αλλά δεν επέλεξε τον κατάλληλο τρόπο για να την πάρει, μίλησε για τον τρόπο που μπήκε μέσα στο τερέν, αλλά και για τη μικρή συνομιλία που είχε με τον Ελβετό.

“Σκαρφάλωσα το ύψωμα και πήγα στον Federer. Κανείς δε με σταμάτησε. Όταν με είδε, μου είπε ότι δεν θα έπρεπε να ήμουν εκεί. Ο security ήταν φιλικός μαζί μου, αλλά μου διέγραψε τη selfie που έβγαλα με τον Roger.”