Δεν έπρεπε να μιλήσει ο Μουριέ
Blog
  • Main page
19
11
2014

Δεν έπρεπε να μιλήσει ο Μουριέ

By ab 0

Ο Ρότζερ Φέντερερ τα έβαλε με τον Σέντρικ Μουριέ για το γεγονός ότι ο πολύπειρος chair umpire επιβεβαίωσε δημοσίως ότι η Μίρκα Βάβρινετς ήταν αυτή που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στάνισλας Βαβρίνκα, στον μεταξύ τους ημιτελικό του ATP World Τour Finals το περασμένο Σάββατο, με τους δύο Ελβετούς να δηλώνουν καλοί φίλοι!

Ο Μουριέ, μίλησε σε ένα Ελβετικό website την επόμενη ημέρα του συγκλονιστικού Ελβετικού εμφυλίου, επιβεβαιώνοντας ότι ο Βαβρίνκα είχε εκνευριστεί με τη γυναίκα του Φέντερερ η οποία του μιλούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

“Διαπίστωσα ότι ο Σταν ήταν ενοχλημένος με κάποιο άτομο από την ομάδα του Φέντερερ. Τον ρώτησα τι συνέβη και μου είπε ότι “αυτή μου μιλάει συνέχεια”. Κατάλαβα ότι αναφερόταν στη γυναίκα του Ρότζερ” είπε χαρακτηριστικά ο Σεντρίκ Μουριέ, ένας απ’τους κορυφαίους και πιο έμπειρους chair umpire του ATP World Tour.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω της Telegraph, είναι ξεκάθαρο και παρουσιάζει τον Βαβρίνκα έντονα δυσαρεστημένο από τις “ενοχλήσεις” από το box του Φέντερερ.

Αν και δεν φαίνεται ότι αυτή που τον αποκαλεί “κλαψιάρικο μωρό” είναι η Μίρκα Βάβρινετς, όλα πλέον συνηγορούν ότι η γυναίκα του Φέντερερ ήταν η αιτία του θερμού επεισοδίου στα αποδυτήρια ανάμεσα στους δύο καλούς φίλους.

Πάντως, Φέντερερ και Βαβρίνκα, δεν έδωσαν συνέχεια στο επεισόδιο και παρουσιάζονται δεμένοι ενόψει του τελικού Davis Cup το ερχόμενο τριήμερο στη Λιλ της Γαλλίας.

Ο Φέντερερ, δεν άφησε ωστόσο ασχολίαστη την αποκάλυψη του Σέντρικ Μουριέ στον Ελβετικό Τύπο, λέγοντας ότι ο chair umpire δεν έχει δικαίωμα να αποκαλύψει τη γυναίκα του.

“Ο umpire δεν επιτρέπεται να δίνει συνέντευξη. Δεν έχει σημασία αν αναφέρθηκε στο όνομα της γυναίκας μου ή όχι” είπε ο Φέντερερ σε δημοσιογράφο του BBC από τη Λιλ όπου βρίσκεται με την υπόλοιπη αποστολή της Ελβετίας.

Ακόμα και ο Στάνισλας Βαβρίνκα σχολίασε αρνητικά την γενική παρουσία του Σέντρικ Μουριέ στον ημιτελικό.

“Δεν πιστεύω ότι έκανε καλά τη δουλειά του. Θυμάστε και τη φάση στο ξεκίνημα του 3ου σετ με το overrule. Τα είχε χάσει ήδη” τόνισε ο Σταν, παρόλο που ευνοήθηκε από το λανθασμένο overrule του Μουριέ.

Ο Φέντερερ, μίλησε και για την κουβέντα που είχε μετά το ματς με τον καλό του φίλο, Βαβρίνκα.

“Είχαμε μια συζήτηση αμέσως μετά. Όλα ήταν μια χαρά. Είμαστε αρκετά μεγάλοι για να μιλήσουμε λογικά. Εγώ ήθελα να διαπιστώσω αν όλα είναι εντάξει και ότι δεν υπάρχουν κακά αισθήματα, για τη στιγμή εκείνη στο 5-5, 40/40 που είχε πολύ φασαρία το court. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Σταν. Είμαστε φίλοι και όχι εχθροί. Αλλά σίγουρα υπήρχε μια ένταση εκείνη την ημέρα” είπε ο Φέντερερ.

Στο ίδιο πλαίσιο και η τοποθέτηση του Σταν Βαβρίνκα: “Τέτοια μικροπράγματα συμβαίνουν. Δεν είναι τίποτα το σημαντικό. Μιλήσαμε αμέσως μετά για να λύσουμε ότι διαφορά υπήρχε”