Για τα παιδιά της Αφρικής
Blog
  • Main page
22
12
2014

Για τα παιδιά της Αφρικής

By ab 0

Ένα μοναδικό show στους χιλιάδες συμπατριώτες τους που γέμισαν το Hallenstadion, χάρισαν οι Ρότζερ Φέντερερ και Στάνισλας Βαβρίνκα, στο Match for Africa 2, με τους δύο κορυφαίους Ελβετούς να συγκεντρώνουν 1.3 εκατομμύρια Ελβετικά Φράγκα, για το Roger Federer Foundation που δραστηροποιείται στην Αφρική.

Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο φιλανθρωπικό Match for Africa (2010) που έγινε σε Ζυρίχη και Μαδρίτη με πρωταγωνιστές τους Φέντερερ-Ναδάλ, το απόγευμα της Κυριακής (21/12) πραγματοποιήθηκε το δεύτερο φιλικό για την Αφρική.

Φέντερερ και Βαβρίνκα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, διασκεδάζοντας τους περίπου 11,000 συμπατριώτες τους στις εξέδρες του Hallenstadion, με τον μαέστρο να επικρατεί 7-6(4), 6-4 μετά από μιάμιση ώρα διασκεδαστικού αγώνα.

Το event, κατάφερε να συγκεντρώσει κάτι περισσότερα από 1εκ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν στο ίδρυμα του Ρότζερ Φέντερερ που διευθύνει η μητέρα του, Λινέτ με καταγωγή από τη Νότια Αφρική.

Το Roger Federer Foundation, έχει ως σκοπό να δώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Mαύρης Ηπείρου το δικαιώμα στην εκπαίδευση και στην άθληση, βοηθώντας περίπου 136,000 παιδιά.

Ο Φέντερερ πέτυχε το μοναδικό break στο ματς, στο 3ο game (2-1) του 2ου σετ, παίρνοντας την άτυπη νίκη.

Οι αφρικανικοί χωροί και τα τραγούδια κατά τη διάρκεια των αλλαγών, έδωσαν μια διαφορετική νότα στο παιχνίδι, με τον Φέντερερ να έχει κέφια και να επικοινωνεί διαδραστικά με το κοινό.