Βρέχει λεφτά στην ATP
Blog
  • Main page
14
12
2014

Βρέχει λεφτά στην ATP

By ab 0

Το τένις βρίσκεται στα καλύτερά του και η ATP ανακοίνωσε μεγαλη αύξηση στα χρηματικά έπαθλα από τα τουρνουά του ATP World Tour, τα οποία θα ξεπεράσουν τα 135 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2018!

Μετά τις γεναίες αυξήσεις στα prize money των τεσσάρων Grand Slams, η ΑΤP είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κορυφαίων τενιστών στον κόσμο, προχωρόντας σε αυξήσεις των χρηματικών επάθλων στα τουρνουά των σειρών ATP 1000, ATP 500 και ATP 250.

Mε ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού ανδρικού τένις, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά το 2015 τα prize money του tour θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα επόμενα τρία χρόνια το συνολικό ποσό θα φτάσει τα 135εκ.

Η αύξηση αυτή έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της έκρηξης ενδιαφέροντος για το άθλημα του τένις το οποίο καθημερινά κερδίζει χιλιάδες φανατικούς θαυμαστές.

Τη μεγαλύτερη αύξηση θα παρουσιάσουν τα τουρνουά της σειράς Masters 1000 τα οποία θα σημειώσουν 18% αύξηση στα χρηματικά έπαθλα, μέχρι το 2018.

Κατά την ίδια περίοδο, τα τουρνουά ATP 250 θα παρουσιάσουν ετήσια αύξηση της τάξης του 3.5%

Αυτά είναι τα θετικά για το παγκόσμιο τένις, ωστόσο αφορά το κορυφαίο επίπεδο του τένις.

Οι φωνές και τα παράπονα των χαμηλότερων σε κατάταξη τενιστών παραμένουν, αφού τα Challengers και ειδικά τα Futures τουρνουά δεν μπορουν να προσφέρουν μεγαλύτερα prize money, δυσκολεύοντας έτσι την προσπάθεια χιλιάδων τενιστών που προσπαθούν να ζήσουν απ’το τένις.

Πρόσφατα, ο Αργεντίνος Τόμας Μπούκας ανέδειξε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι “μικροί” του αθλήματος ενώ και ο Άντι Μάρει είχε δηλώσει ότι: από τα futures δεν μπορεί να ζήσει ένας τενίστας.