Βασιλιάς με τα όλα του!
Blog
  • Main page
02
03
2015

Βασιλιάς με τα όλα του!

By ab 0

Οι σχέσεις του Ρότζερ Φέντερερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς φαίνεται να έχουν αποκατασταθεί για τα καλά, αφού μετά τα υπέροχα λόγια του Σέρβου προς τον αδιαμφισβήτητο Βασιλιά του αθλήματος, ήταν η σειρά του Ελβετού να πλέξει το εγκώμιο του Νόλε λίγο μετά τον θρίαμβο επί του αντιζηλού του στον τελικό του Ντουμπάι!

Θα μπορούσε να σταθεί στη δική του μαγική εμφάνιση, στον 7ο τίτλο του στο Ντουμπάι, στην υπέροχη καριέρα του, στη διαφορετική του προσέγγιση πλέον στο άθλημα.

Παρόλαυτά, ο Ρότζερ Φέντερερ, πιστός στο ρητό “η αξία του νικημένου δίνει δόξα στο νικητή”, είπε εξαιρετικά πράγματα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στην τελευταία και θριαμβευτική συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπάι.

“Είναι πολύ ωραίο που βλέπω τη βελτίωση του Τζόκοβιτς, όλα αυτά τα χρόνια. Έχει γίνει ένας απίστευτος τενίστας, ειδικά τα τελευταία 5-6 χρόνια. Έχει “καθαρίσει” το παιχνίδι του και είναι ο καλύτερος mover στο άθλημα. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να παίζω μαζί του κάθε φορά” είπε ο Φέντερερ λίγο μετά τη μεγάλη νίκη με 6-3, 7-5 επί του Σέρβου πρωταθλητή στον τελικό του Ντουμπάι και την κατάκτηση του 7ου τίτλου του στο Championships των Εμιράτων και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ!

“Πιστεύω ότι έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ ωραίο rivalry. Νομίζω ότι παίζουμε πολύ καλά, ο ένας απέναντι στον άλλον και φαίνεται πως ο κόσμος αναγνωρίζει αυτή τη χημεία και ευχαριστιέται το θέαμα. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να αλλάξουμε το παιχνίδι μας πολύ, όταν συναντιόμαστε στο court κάτι που είναι πολύ ωραίο. Παίζουμε απλά το παιχνίδι μας και ο καλύτερος ας κερδίσει” πρόσθεσε για την τενιστική του σχέση με τον Νόλε ο Βασιλιάς.

Ο Φέντερερ, φυσικά αναφέρθηκε και στο μαγικό αριθμό “7”, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που έχει στα δύο χορτάρινα τουρνουά σε Χάλε και Wimbledon.

“Το 7ο είναι απίστευτο. Άκουγα τους ανθρώπους να μιλάνε, όταν γινόταν η ανακοίνωση ότι είμαι ο έξι φορές πρωταθλητής εδώ στο Ντουμπάι. Ακούγεται τρελό. Είναι ωραίο που το Wimbledon και το Χάλε είναι επίσης σε αυτή την κατηγορία”

Για το αγωνιστικό μέρος του τελικού, ο Φέντερερ είπε ότι ήταν καλύτερος στο εναρκτήριο σετ, όμως στάθηκε λίγο τυχερός στο 2ο αφού ο Τζόκοβιτς δημιούργησε πιο πολλές ευκαιρίες και έπαιξε καλύτερα.

“Πιστεύω ότι το 1ο σετ ανήκε σε εμένα και το 2ο στον Νόβακ. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Εγώ δυσκολευόμουν να μπω στα service games του. Φαινόταν ότι δεν σέρβιρα πολύ καλά και δημιουργούσε ευκαιρίες, ασκώντας μεγάλη πίεση σε μένα. Φυσικά ήταν πολύ σημαντικό το game στο 5-5 40/0 γι’αυτόν. Κατάφερα να το γυρίσω και ολοκλήρωσα το game με break. Ήταν πολύ σημαντικό αλλα πιστεύω τα break points που έσωσα σήμερα, ήταν ακόμη πιο σημαντικά”

Ήταν η 20η νίκη του Φέντερερ επί του Τζόκοβιτς σε σύνολο 37 αναμετρήσεων, στο δεύτερο πιο πολυπαιγμένο rivalry στην Open Era, μετά από αυτό των Ναδάλ-Τζόκοβιτς με 42 αναμετρήσεις (23-19).