Αστεράτοι ημιτελικοί στο Davis Cup
Blog
  • Main page
12
09
2014

Αστεράτοι ημιτελικοί στο Davis Cup

By ab 0

Ημιτελικοί στο Davis Cup και τα μεγάλα αστέρια της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Ελβετίας και της Ιταλάς θα διεκδικήσουν σε Παρίσι και Γενεύη το εισιτήριο της σειράς των τελικών του Νοέμβρη (21-23/11).

Η Ελβετία είναι στο πόδι και το κορυφαίο δίδυμό της χώρας με τους Φέντερερ και Βαβρίνκα θα ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους κόντρα στους τέσσερις Ιταλούς που θα βρεθούν το προσεχές τριήμερο απέναντί τους, προσπαθώντας να τους ανακόψουν το δρόμο για τον μεγάλο τελικό.

Λείπει αυτός ο τίτλος από τη συλλογή του «βασιλιά» που ξεκινά πρώτος κόντρα στον Σιμόνε Μπολέλι. Έκπληξη η επιλογή του παίκτη από πλευράς Ιταλίας, με τον τεχνικό της γειτονικής χώρας, Κοράντο Μπαρατσούτι να επιλέγει τον συγκεκριμένο αντί του Αντρέας Σέπι που θα παίξει μονάχα στις διπλές αναμετρήσεις, σκεπτόμενος ότι ο τελευταίος μετρά ένα αρνητικό σερί 10-0 κόντρα στον 33χρονο πρωταθλητή.

Θα βγει το ρίσκο στον Ιταλό; Θα δείξει… Η Ιταλία έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα στους μεταξύ τους αγώνες με 3-2 νίκες, ωστόσο η Ελβετία δεν έχει ηττηθεί ποτέ μέσα στην έδρα της. Το εισιτήρια των αγώνων έχουν εξαντληθεί εδώ και τρεις ημέρες και το γήπεδο Palexpo της Γενεύσης (σκληρή επιφάνεια) θα είναι κατάμεστο, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα για τους αθλητές του και… πρόβλημα, αντίστοιχα για τους Ιταλούς.

Στον δεύτερο ημιτελικό, Γαλλία και Τσεχία θα πάρουν γεύση από… χώμα, αφού τα ματς θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Ρολάν Γκαρός. Η πρωταθλήτρια Τσεχία θα στηριχθεί κυρίως στον Τόμας Μπερντιχ ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες για την πρόκριση, ενώ στα διπλά θα παίξουν οι Στέπανεκ, Βέσελι που θα δοκιμαστούν κόντρα στους Μπενετό και Μονφίς. «Γερά χαρτιά» κατεβάζουν και οι «τρικολόρ» που θα στηριχθούν στους έμπειιρους Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά και Ρισάρ Γκασκέ.

Ντέρμπι στο Παρίσι και δύσκολο το έργο των δύο χωρών και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει θέαμα και από τις δύο πλευρές, τη στιγμή που η κάτοχος του τίτλου θα κυνηγήσει για 3η διαδοχική σεζόν το εισιτήριο και η Γαλλία την πρόκριση για πρώτη φορά μετά το 2010. Η αρχή θα γίνει με τον Γκασκέ να αντιμετωπίζει τον Μπέρντιχ, ο οποίος κατά την τελευταία ημέρα θα κοντραριστεί με τον Τσονγκά, σε ένα ματς που ίσως να κρίνει και την πρόκριση.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 12/9
11:30 Ρισάρ Γκασκέ – Τόμας Μπέρνιχ (Γαλλία – Τσεχία)
Τζο Γουίλφιντ Τσονγκά – Λούκας Ρόσολ (Γαλλία – Τσεχία)
14:00 Ρότζερ Φέντερερ – Σιμόνε Μπολέλι (Ελβετία – Ιταλία)
Στάνισλας Βαβρίνκα – Φάμπιο Φονίνι (Ελβετία – Ιταλία)

Σάββατο 13/9
13:00 Ζουλιέν Μπενετό/ Γκαέλ Μονφίς – Ράντεκ Στέπανεκ/ Γίρι Βέσελι (Γαλλία – Τσεχία)
14:00 Ρότζερ Φέντερερ/Στάνισλας Βαβρίνκα – Πάολο Λορέντζι/Αντρέας Σέπι (Ελβετία-Ιταλία)

Κυριακή 14/9
11:30 Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά – Τόμας Μπέρντιχ (Γαλλία – Τσεχία)
Ρισάρ Γκασκέ – Λούκας Ρόσολ (Γαλλία-Τσεχία)
13:00 Ρότζερ Φέντερερ – Φάμπιο Φονίνι (Ελβετία – Ιταλία)
Στάνισλας Βαβρίνκα – Σιμόνε Μπολέλι ( Ελβετία – Ιταλία)