Από τους καλύτερους ever
Blog
  • Main page
19
03
2015

Από τους καλύτερους ever

By ab 0

Ο Ράφαελ Ναδάλ, για πολλοστή φορά, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του μεγαλύτερου αντίζηλού του στα courts, τον Ρότζερ Φέντερερ, λέγοντας ότι ο Ελβετός είναι από τους καλύτερους χωμάτινους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος!

Πολύ περιγραφικός και άριστος γνώστης της μεγάλης ιστορίας του Ρότζερ Φέντερερ στο Γαλλικό Όπεν, αποδείχθηκε ο Ράφαελ Ναδάλ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Indian Wells.

Ο κορυφαίος τενίστας που γνώρισε ποτέ το άθλημα στις χωμάτινες επιφάνειες και κάτοχος του μοναδικού ρεκόρ 9 τίτλων στο Roland Garros, με αφορμή μια ερώτηση δημοσιογράφου για το πως θα ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ του Μποργκ και του Φέντερερ στο χώμα, έκανε επίδειξη γνώσεων και ειλικρίνιας..

“Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορετικές εποχές στο τένις. Ο Μπιορν Μποργκ ήταν απίστευτος για πολύ καιρό. Είναι απίθανα αυτά που πέτυχε σε hard court, στο γρασίδι, σε όλες τις επιφάνειες. Ήταν σπουδαίος πρωταθλητής.

Ο Ρότζερ είναι επίσης σπουδαίος πρωταθλητής. Ένας φανταστικός τενίστας στο χώμα. Εφτασε σε πέντε τελικούς στο Roland Garros, κέρδισε το 2009 και ημιτελικό το 2005. Δεν έχω δει πολλούς τενίστες να αγωνίζονται σε τόσους τελικούς στο Παρίσι για συνεχόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ο Ρότζερ είναι ένας απ’τους καλύτερους στην ιστορία στο χώμα”

Οι τέσσερις απ’τους πέντε τελικούς του Φέντερερ στο Παρίσι, ήταν απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ (2006-08, 2011) και ηττήθηκε και στους τέσσερις ενώ το 2009 εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Ισπανού και ολοκλήρωσε το Grand Slam καριέρας, κερδίζοντας τον Σόντερλινγκ στον τελικό του Γαλλικού Όπεν.