Απογοητευμένος απ’τους Γάλλους
Blog
  • Main page
23
11
2014

Απογοητευμένος απ’τους Γάλλους

By ab 0

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι Ελβετοί φίλαθλοι στις εξέδρες του Pierre Mauroy ήταν περισσότερο εκδηλωτικοί και φασαριόζοι από τους συμπατριώτες του, εξέφρασε ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά μετά την ήττα απ’τον Στάνισλας Βαβρίνκα στο 1ο rubber του τελικού του Davis Cup.

Ότι κι αν έκανε ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά στο court, δεν ήταν αρκετό για να αφυπνίσει τους Γάλλους στις κατάμεστες εξέδρες.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 29χρονος Γάλλος παρότρυνε τους συμπατριώτες του να γίνουν περισσότερο εκδηλωτικοί και να τον στηρίξουν περισσότερο, στην πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τον Βαβρίνκα.

Ο Τσονγκά, δεν ένιωσε την αγάπη των Γάλλων παρότι ήταν πολλοί περισσότεροι απ’τους Ελβετούς στις κερκίδες, υπογραμμίζοντας το γεγονός στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα με 6-1, 3-6, 6-3, 6-2 απ’τον Βαβρίνκα.

“Όταν έγινε η εισαγωγή των ομάδων, οι Ελβετοί φίλαθλοι χειροκρότησαν περισσότερο τον Σταν. Μόλις μπήκε ο Ρότζερ (Φέντερερ) το ίδιο. Ακούγαμε τους Ελβετούς περισσότερο από τους δικούς μας” είπε ο απογοητευμένος Τσονγκά ο οποίος έγινε πιο περιγραφικός στη συνέχεια.

“Σε μια μπάλα που δόθηκε άουτ αλλά ήταν μέσα, πήγα να ελέγξω το σημάδι και αποδοκιμάστηκα μέσα στην ίδια μου τη χώρα. Ίσως όχι από τους Γάλλους αλλά από Ελβετούς, όμως ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό”

Παρόλαυτά και ο ίδιος ο Τσονγκά, γνωρίζει ότι οι φίλαθλοι θέλουν ένα έναυσμα για να χειροκροτήσουν και να στηρίξουν περισσότερο τους αθλητές και αυτό πρέπει να το δώσουν οι ίδιοι οι Γάλλοι μέσα στο court.

“Πρέπει να κάνουμε τους Γάλλους στις εξέδρες να ενθουσιαστούν με το επίπεδο του παιχνιδιού μας. Ίσως επειδή έχανα να έγινε ότι έγινε. Ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια αυτό να αλλάξει” πρόσθεσε ο εκρηκτικός Τσονγκά.

Ο Βαβρίνκα έδωσε τη δική του εξήγηση για το γεγονός, λέγοντας ότι οι Ελβετοί είχαν πάρει θέσεις που είναι περισσότερο κοντά στη δράση ενώ υπογράμμισε και τη δική του εμφάνιση.

“Πιστεύω ότι λόγω του ματς είχαμε περισσότερο στήριξη απ’τους δικούς μας φιλάθλους, παρά οι Γάλλοι. Νομίζω ότι είναι δύσκολο να ακούσεις τη φασαρία που γίνεται στα πάνω καθίσματα. Όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν πολλές ευκαιρίες να στηρίξουν τον Τζο. Πιστεύω ότι είναι εύκολο για τον Τζο να λέειότι δεν είχε αρκετή στήριξη, γιατί ήμουν καλύτερος απ’αυτόν μέσα στο court”